ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΒΑΠ:ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Να γίνει πράξη με τολμηρές μεταρρυθμίσεις και τομές ουσίας η σημασία της εξόδου από τα μνημόνια και να μην περιοριστούμε σε άνευ ουσίας πανηγυρισμούς επιστρέφοντας εκεί που ξεκινήσαμε πριν μια δεκαετία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναλύοντας με το Διοικητικό Συμβούλιο τις αναμενόμενες, θετικές για την οικονομία, προσεχείς οικονομικές εξελίξεις στο μνημόνιο και το χρέος.

Είμαστε, ως επιχειρήσεις, σε οριακό σημείο συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός και η κατεύθυνσή της δράσεώς μας πρέπει να είναι ανοδική με σχέδιο όμως και στόχους που επιβάλλονται από τις συνθήκες την ανταγωνιστικότητας στον φυσικό οικονομικό μας χώρο που δεν είναι άλλος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Η πολιτεία οφείλει να συσπειρώσει τις δυνάμεις για να μεταρρυθμισθούν όλα εκείνα τα σημεία της πολιτικής που αγγίζουν την οικονομία αρχίζοντας από την παιδεία, την ταχεία απονομή δικαιοσύνης και την αγορά εργασίας, φθάνοντας στα φορολογικά, τα χρηματοδοτικά αλλά και εργασιακά κίνητρα για την ανάκαμψη και την παραπέρα ανάπτυξη, πρόσθεσε ο κ. Μαθιός και επεσήμανε, κλείνοντας τις δηλώσεις του: «Άμεσο ζητούμενο στην οικονομία, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι ο χρόνος. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ταχύτατα και να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στις δημοσιονομικές μας υποχρεώσεις με πολυετή υποχρεωτικά πλεονάσματα, μετά την έξοδο από το μνημόνιο». Ο ΣΒΑΠ στο πλαίσιο του διαλόγου που ήδη έχει με την κυβέρνηση, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση την πρόθεσή του για προβληματισμό και συνεργασία στην διαμόρφωση ενός αναγκαίου σχεδίου που θα μας βγάλει βήμα-βήμα στον δρόμο που έχει ανάγκη η οικονομία.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top