ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ « Η ΟΜΟΝΟΙΑ» ΞΕΚΙΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ

 

Απο τον Πρόεδρο κ.Θεόδωρο Τσόντο

Με σεβασμό στην παράδοση η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” ξεκινά τη νέα περίοδο 2018-2019 τα μαθήματα χορού για τους μεγάλους την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6:00 μ.μ. αρχίζουν επίσημα τα μαθήματα χορού, μουσικής και χορωδίας για μικρούς, μεγάλους και τους νέους μαθητές που θα έλθουν φέτος και θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Ελ. Βενιζέλου 82, Πειραιάς 18534
Τηλ. / Φαξ: 210 4171498

Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια” ιδρύθηκε το 1880. Είναι το αρχαιότερο σωματείο Κρητών. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ H Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η OMONOIA», ιδρύθηκε τυπικά το 1880 και είναι συνέχεια μιας Επιτροπής Περίθαλψης Κρητών προσφύγων, που είχε συσταθεί κατά τη διάρκεια της Κρητικής επανάστασης στον Πειραιά με κύριο μέλημά της την περίθαλψη των τραυματιών και την ηθική και οικονομική στήριξη των κατατρεγμένων. Το 1880 γίνεται Σωματείο Κρητών εν Πειραιεί «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και έκτοτε δρα δυναμικά μέσα και έξω από το Πειραιά. Μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Ομόνοιας, αποτελεί ο Εθνάρχης Ελ. Βενιζέλος ο οποίος ήταν μέλος της, από την εποχή που ήταν φοιτητής, μέχρι το θάνατό του. Σήμερα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» διοργανώνει εκδηλώσεις θρησκευτικού, εθνικού και εθιμοτυπικού χαρακτήρα, χοροεσπερίδες, συναυλίες ενημερωτικές ομιλίες και συμμετέχει με τα μουσικοχορευτικά της συγκροτήματα σε εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και φορέων. Επίσης εκδίδει ανά τρίμηνο την εφημερίδα «ΚΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» η οποία διανέμεται δωρεάν και έχει ποδοσφαιρική ομάδα, ομάδα Ριζίτικου τραγουδιού, γυναικεία και παιδική χορωδία.

Το Piraeus365.gr εύχεται καλή  χρονιά σε όλους! Ο χορός είναι η   καλύτερη  γυμναστική  για όλες  τις  ηλικίες,  και  βοηθάει  θετικά  την ψυχολογία  όλων μας. Οι αίθουσες να  γεμίσουν  με πολλούς χορευτές,μαθητές,  και να τους  απολαύσουμε  στις  αξιόλογες  εκδηλώσεις που θα γίνουν.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top