ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ την Τρίτη –οι ναυτεργάτες δίνουν και την ψυχή τους για ναδουλεύουν καλά τα βαπόρια

 

(Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεύτερη συνεχόμενη 24ωρη απεργία, για αύριο Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της και αφορμή η υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Η ένωση των ακτοπλόων επανήλθε με νέα πρόταση για αύξηση 2% από την 1η Σεπτεμβρίου για δύο χρόνια κάτι ωστόσο που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ που ζητά αύξηση 5%.

Σύμφωνα με το ΣΕΕΝ από την απεργία των ναυτικών στα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών, αλλά και στις μετακινήσεις επιβατών, καθώς καθημερινά όπως αναφέρει, εξυπηρετούνται προς και από τα νησιά του Αιγαίου περίπου 180 χιλιάδες άτομα.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως δεν φταίνει εκείνοι. «Η ένωση των ακτοπλόων θα έπρεπε να έχει σκεφτεί το αίτημα μας για 5% αύξηση από τον Μάιο που είχε τεθεί και να βρει μία λύση που να ικανοποιούσε τον κόσμο της ναυτεργασίας που δίνει την ψυχή του για να δουλεύουν τα βαπόρια καλά» είπε.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top