ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ “ΙΔΕΟΜΟΡΦΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ”

 

Ένα σημαντικό φάσμα των εικαστικών αναζητήσεων και αισθητικών διατυπώσεων του καλλιτέχνη από το 2010 –

09 – 25 Νοεμβρίου

«Ιδεομορφικές Συλλήψεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου που θα πραγματοποιηθεί στο «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία», από τις 9 έως 25 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για ένα σημαντικό φάσμα των εικαστικών αναζητήσεων και αισθητικών διατυπώσεων του καλλιτέχνη από το 2010-2018.

 

Τα επιλεγμένα έργα της έκθεσης είναι συνθέσεις με μικτές τεχνικές στις οποίες αναδύονται μορφές, φόρμες, ιδεατά, αρχαϊκά και φυσικά μοτίβα, μαθηματικά σύμβολα και γεωμετρικά σχήματα. Τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί στην Αθήνα, το Αργοστόλι και το Παρίσι. Τον Νοέμβριο του 2017 αρκετά από αυτά συμπεριελήφθησαν στην αναδρομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο “Κοσμικές Σπονδές- Offrandes Seculaires” στη γκαλερί Espace Jano του Centre de Sevres στο Παρίσι.

 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος, γεννημένος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, ασχολήθηκε συστηματικά με τη ζωγραφική και την ποίηση από μικρή ηλικία. Παράλληλα με τη ζωγραφική έχει ασχοληθεί με γλυπτικές κατασκευές, επιζωγράφηση γεωμετρικών αντικειμένων, ψηφιακές εικόνες, περφόρμανς και εικαστικά περιβάλλοντα. Το 1981 στη Γαλλία συνδέθηκε με πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και διανοουμένους, διαμορφώνοντας την προσωπική “βιωματική” του έκφραση και το 1983-85 σπούδασε με υποτροφία εικαστικά και θεωρία της σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκηs (Παν/μιο The New School  for Social Research).

 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος είναι μέλος επιστημονικών, ιστορικών, καλλιτεχνικών και λογοτεχνικών οργανισμών, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρείας Ελλάδος, του Κέντρου Μελετών Ιονίου. Στην ανεξάρτητη εικαστική πορεία του έχει τιμηθεί με βραβεία, εύφημες μνείες και επαίνους από πνευματικούς συλλογικούς φορείς. Έργα του φιλοξενούνται σε Μουσεία, Πινακοθήκες και Συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγη: elculture.gr

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top