ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΣΕΠΕ κ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ κ. Νικόλαος Μαυρίκος παρευρέθηκε τη Τρίτη 6/11/18 στη συνάντηση που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΠ με τον εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ κ. Keith L. Silver.

 

Ο κ. Ν. Μαυρίκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ  εκπροσωπεί 116 εφοδιαστικές επιχειρήσεις σ’ όλη την ακτογραμμή της Ελλάδος, εκ των οποίων οι 90 έχουν τουλάχιστον 20 έτη παρουσία κι εμπειρία στους εφοδιασμούς.
Πρόκειται για μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός είναι πολύ καλά οργανωμένες (με ιδιοκτήτες, σύγχρονες εγκαταστάσεις – αποθηκευτικούς χώρους, με δικό τους στόλο διανομής, πιστοποιημένες με ISO, HACCP & ). Επίσης, ορισμένοι εξ’ αυτών είναι πιστοποιημένοι «Εγκεκριμένοι Οικονομικοί Φορείς (ΑΕΟ)».

Στο σημείο αυτό ο κ. Ν. Μαυρίκος επισήμανε ότι ενώ πολλά κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, π.χ. της Carnival Cruise Lines κ.α., με γύρω στους 4.000 επιβάτες, δεν αναθέτουν τον εφοδιασμό τους σε ελληνικές επιχειρήσεις. Ακόμα και τα λαχανικά και φρούτα προτιμούν να τα εισάγουν από την Ιταλία, την Ολλανδία και αλλού, παρά να τα προμηθεύονται από τη χώρα μας που έχει τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργειά τους.
Ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ κ. Keith L. Silver άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις του κ. Ν. Μαυρίκου. Επιπρόσθετα, μετά και από πρόταση του Commercial Specialist της Πρεσβείας των ΗΠΑ, πρώην πρέσβη κ. Δημητρίου Τσικούρη, θα στείλουμε στον εμπορικό ακόλουθο κ. Keith L. Silver profile του Συλλόγου, μαζί και τις προτάσεις μας, ώστε να ευοδωθεί η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της χώρας μας στον κλάδο του εφοδιασμού πλοίων.

 

Ο κ.Μαυρίκος είναι  Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ* , μέλος ΔΣ  του ΕΒΕΠ   Υπεύθυνος  ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

 

*ΠΣΕΠΕ:
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων  ιδρύθηκε το έτος 1975, αποτελεί επαγγελματικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και διοικείται υπό εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου

Σκοπός του Συλλόγου είναι συναδελφική συνένωση όλων εκείνων που ασκούν το επάγγελμα του Εφοδιαστού στην Ελλάδα.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top