ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘAΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΛΑΔΟΥ

 

Επίσκεψη στην ανθαγορά Αθηνών (Προμπονά): Ένας χώρος που έτυχε να γνωρίσω βιωματικά αφού στα φοιτητικά μου χρόνια εργαζόμουν στο κατάστημα που διατηρούσε εκεί η οικογένειά μου, αλλά και αφορμή επιβεβαίωσης της ανάγκης άμεσης ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα. Ιδιαίτερα εκεί που διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα όπως συμβαίνει, λόγω κυρίως του κλίματος, με την ανθοκαλλιέργεια.

 


Η επαρχία Τροιζηνίας κάποτε παρήγαγε το 70%, της συνολικής ανθοπαραγωγής. Σήμερα αν και το ποσοστό αυτό, έχει μειωθεί αρκετά, η παρουσία της είναι αισθητή τόσο με προϊόντα της όσο και με τους δραστήριους-σύγχρονους ανθοπαραγωγούς της που εμπορεύονται οι ίδιοι, κατά κανόνα, την παραγωγή τους.
Η συζήτηση με τον Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο; Ο συνεχής αγώνας να υιοθετήσει η κυβέρνηση τα αυτονόητα που υπαγορεύει για τον κλάδο η κοινή λογική.
Να επιλυθούν επιτέλους προβλήματα που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής ανθοπαραγωγής και κατά συνέπεια τις εξαγωγές.
Μόνιμη απορία; Γιατί η παγωμένη Ολλανδία να έχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής από την ηλιόλουστη Ελλάδα; Γιατί εμείς να μην εφαρμόζουμε ανάλογες πολιτικές που θα βελτιώσουν την εξωστρέφεια και θα αυξήσουν σημαντικά τις εξαγωγές στον δυναμικό αυτό κλάδο του πρωτογενή τομέα που μπορούμε να πρωτοπορήσουμε;

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top