ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Μ/V πλοίο στο Κερατσίνι-Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πρωινές ώρες σήμερα, στο M/V “BOI BRANCO” σημαίας Τόγκο, το οποίο ελλιμενιζόταν, κενό φορτίου, στο νέο μόλο Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έντεκα (11) ρυμουλκά-ναυαγοσωστικά ιδιωτικών εταιρειών και ένα (01) πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από ξηράς οκτώ (08) πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Επί του πλοίου επέβαιναν 41 αλλοδαποί, μέλη πληρώματος του “BOI BRANCO”, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BOI BRANCO”, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ πέριξ του πλοίου, τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΥΡΑΡΧΟΥ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της της Δ.Π.Υ.Πειραιά, έκαναν το καθήκον τους, προλαβαίνοντας τα χειρότερα. Κατάσβεσαν ταχύτατα τη φωτιά στα έγκατα το

υ εμπορικού πλοίου, στο μώλο της Δραπετσώνας. Διασφάλισαν τη ζωή των πάνω από 40 ανθρώπων του πληρώματος του πλοίου και φυσικά το ίδιο το πλοίο. Εξαιρετική η συνεργασία με τους συναδέλφους του Λιμενικού Σώματος. Στο τέλος αφού πήγαν όλα καλά, μπορούμε να χαλαρώσουμε και με μια αναμνηστική με το Διοικητή της ΠΕΠΥΔ Αττικής, τα στελέχη της ΥΠΛΩΜ και τους συνεργάτες μου, του Μεγάλου Λιμανιού. Στην  επιχείρηση  κατάσβεσης  συμμετειχε  ο  Πύραρχος Δημήτρης Γκαναβίας  απο το Λιμενικό Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι φωτογραφίες είναι απο το  χρονολόγιο του Αρχιπύραρχου  απο το facebook.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top