ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε την Επιστήμη που μας «περιβάλλει»!

Μεσημέρια Σαββάτου και Κυριακής στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αφιερώνει τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής (ώρες 13:00 έως 17:15), στις Φυσικές Επιστήμες, τον Προγραμματισμό, την Ρομποτική και την Αστρονομία και σας προτείνει να ανακαλύψετε την Επιστήμη που μας «περιβάλλει», προσφέροντάς σας επιλεγμένες δράσεις σε μειωμένες τιμές!

Αγοράστε ταυτόχρονα δύο εισιτήρια, ένα για το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και ένα για το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας με ειδική μειωμένη τιμή 3€ ανά εισιτήριο!

Βήμα πρώτο: Επιλέγετε μία από τις έξι εντυπωσιακές παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (αυτές που προβάλλονται μεταξύ 13:00 και 16:30) «Το Κέντρο του Κόσμου», «Ζωή στο Σύμπαν», «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος», «Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη», «Διαστημικές καταιγίδες στο Βόρειο Σέλας» και «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα».

Βήμα δεύτερο: Επιλέγετε μία από τις δραστηριότητες του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας, του νέου πρότυπου χώρου γνωριμίας, ενασχόλησης και πειραματισμού με την Επιστήμη και την Τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους.

Βήμα τρίτο: Πηγαίνετε στο ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Αγοράζετε ταυτόχρονα δύο εισιτήρια (ένα για το Πλανητάριο και ένα για Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας) με μειωμένο εισιτήριο 3€ ανά δράση και το ταξίδι στον κόσμο της Επιστήμης που μας «περιβάλλει» ξεκινά!

Για περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα «Ελάτε να ανακαλύψουμε την Επιστήμη που μας «περιβάλλει», πατήστε εδώ.

Η προσφορά ισχύει για αγορά εισιτηρίων ΜΟΝΟ από το Ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξάντλησης τω διαθέσιμων θέσεων.

Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Διήμερα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

 

Στα εκπαιδευτικά Διήμερα με τίτλο “O Μαγικός Κόσμος της Επικοινωνίας”, που διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, λέξεις όπως: Ομιλία, Όραση, Ακοή, Τηλέφωνα, Μηνύματα, Σηματοδοτικές Πορείες, Bluetooth, Χημική απόκριση και Γέφυρες, αποκτούν άλλο νόημα. Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές αρχές επικοινωνίας σε πολλά και διαφορετικά πεδία, από τα πιο γνωστά, ως τα εντελώς άγνωστα και απο τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά, ώστε στο τέλος να επιλύσουν έναν ενδιαφέροντα γρίφο!

Τα εκπαιδευτικά Διήμερα περιλαμβάνουν πρωτότυπες και διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά που τέλειωσαν την Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και την Α’ Γυμνασίου. Φέτος στα Διήμερα τα παιδιά μελετούν τις βασικές αρχές της επικοινωνίας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις που αυτή μας θέτει. Θα δουν πώς πραγματοποιείται η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και τι προσπάθειες γίνονται για την επικοινωνία με εξωγήινες μορφές ζωής.

 

Για αυτήν μας την εξερεύνηση του κόσμου της επικοινωνίας επιστρατεύουμε τις επιστήμες της Φυσικής , της Χημείας, της Βιολογίας, της Μηχανικής, και της Πληροφορικής. Μέσα από κατασκεύες, εργαστήρια, workshops και πειράματα τα παιδιά εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της επικοινωνίας και συλλέγουν πολύτιμα στοιχεία που θα πρέπει να συνδυάσουν για να βρουν τις οδηγίες για την τελική πρόκληση. Την τελευταία ημέρα, στην τελετή λήξης, τα παιδιά θα παρουσίασουν τα κατορθώματά τους σε γονείς και φίλους.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες, τις ώρες διεξαγωγής και το κόστος εδώ.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top