ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην Αττική προκειμένου οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Οδοποιίας, Πολεοδομίας, Αρχιτεκτονικού, Ηλεκτρομηχανολογικού, Δημοτικής Αστυνομίας και Καθαριότητας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε διάφορα σημεία που δέχθηκε κλήσεις ο Δήμος Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα πέρα από ελάχιστες πτώσεις εξωτερικών σοβάδων κυρίως σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα, στα οποία τοποθετήθηκε προειδοποιητική ταινία σήμανσης από τον Δήμο Πειραιά.

 

Υπάρχει άλλο ένα άκρως επικίνδυνο κτίριο Δεληγιώργη και Ομηριδου Σκυλίτση. Είχε ήδη μεγάλη ζημιά και στον πρόσφατο σεισμό έπεσε μέρος της πρόσοψης στο πεζοδρόμιο της Ομηριδου Σκυλίτση, ενώ  ρωγμή  έχει στην κεντρική κολόνα ( που φαίνεται στην φωτογραφία) καθημερινά παιρνούν από εκει αρκετοί πεζοί,όπως και αυτοκίνητα. Τοποθετήθηκε προειδοποιητική ταινία σήμανσης και δρομολογούνται περαιτέρω ενέργειες, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι ιδιοκτήτες του κτηρίου.

 

Το κτήριο εχει κριθεί διατηρητέο από το ΚΑΣ , και μόνο το Υπουργείο Πολιτισμού μπορεί να επέμβει  όπως  ακούστηκε το μεσημέρι από το Κανάλι 1.Θα ήταν ευχής  έργο να υπήρχε πιο ευέλικτη νομοθεσία και να επιτρέπονται παρεμβάσεις   ώστε να αποκασταθούν οι ζημιές όσο το γρηγορότερο.

.

Σημειώνεται ότι κατέρρευσε μέρος κτηρίου στην Πύλη Ε1 στη θέση Κράκαρη στα Παλαιά Λιπάσματα εντός της λιμενικής ζώνης και εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο από την Αρχαιολογία.

Επίσης ομαλά και χωρίς προβλήματα εκκενώθηκαν νωρίτερα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, ενώ κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε όλα τα κτήρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών από σήμερα Παρασκευή 19/7/2019 έως την Κυριακή 21/7/2019

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top