?>
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ:ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ- ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Γιώργος Ξηραδάκης

Ένα ταξίδι στις Ελληνικές θάλασσες απολαύσαμε νοερά  με την XRTC και καπετάνιο τον Γιώργο Ξηραδάκη  σε συνέντευξη που παραχώρησε  στον Νίκο Μπαρδούνια δημοσιογράφο  στο Κανάλι 1 την Παρασκευή   23 Αυγούστου 2019.

Αναφερόμενος και στη πρόσφατη μελέτη για την Ελληνική Ακτοπλοΐα την οποία  πραγματοποίησε και μας παραχώρησε η εταιρεία XRTC Business Consultants,  και την  δημοσιεύσαμε  , τα βασικά σημεία της  ομιλίας του καπετάν-τραπεζίτη κ. Ξηραδάκη είναι  ότι  η κυβέρνηση θα βοηθήσει την Ελληνική Ναυτιλία γιατί  είναι μονόδρομος και ο κεντρικός στόχος  που έχει  προγραμματίσει. Βασικά σημεία  ήταν η πράσινη οικονομία, αλλαγή  χρήσης  καυσίμου, πως οι πλοικτήτες θα έχουν χρηματοδοτήσεις, που θα βρεθούν τα χρήματα,  ηλεκτρικά πλοία, και άλλα που μπορούμε ακούσουμε  στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Σαν επίλογο κρατάμε τη φράση του κ.Ξηραδάκη: «Όταν βάζουμε το δάχτυλο στη θάλασσα και βλέπουμε  ότι  το νερό  είναι αλμυρό , δεν  σημαίνει ότι θα πιάσουμε και ψάρια.»

Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants, που δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικές τράπεζες Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της. Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με Κινέζικους τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. Την δυναμική ομάδα της XRTC, στελεχώνουν οι : Ελένη Μουτσάτου,Γιάννης Λαγούδης, Κατερίνα Φίτσιου, and last but not least  ο Γιώργος Ξηραδάκης ( με τη σειρά που τους βλέπουμε στη φωτογραφία  που ακολουθεί).

XRTC

Ακολουθεί  η  ηχογραφημένη  εκμπομπή  του δημοσιογράφου κ.Νίκου Μπαρδούνια, από την καθημερινή εκμπομπή  του στο κανάλι Ένα του  Πειραιά «Προ παντός ψυχραιμία» και ώρα 11 πρωινή.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top