ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΚΚΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ:ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΣ OIL ONE ΛΟΓΩ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

 

 

Άμεση ανάκληση όλων των αδειών της OILONE, απομάκρυνση των εγκαταστάσεών της μακριά από τις κατοικημένες περιοχές ζητά η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης λόγω της έντονης δυσοσμίας που έχει καταπνίξει πάλι την περιοχή της Δραπετσώνας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση στη Δραπετσώνα είναι αφόρητη. Η δυσοσμία είναι τόσο έντονη, που οι κάτοικοι ιδιαίτερα στην περιοχή κοντά στον χώρο των πρώην Λιπασμάτων και στις εγκαταστάσεις της OIL ONE, κυριολεκτικά δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους. Παρ’ όλα αυτά η OIL ONE συνεχίζει απρόσκοπτα την επικίνδυνη δραστηριότητά της, για το λαό της περιοχής.
Ούτε ο πρώην, ούτε βέβαια ο τωρινός πρωθυπουργός, όταν ήρθαν στα Λιπάσματα προεκλογικά, με τη συμμετοχή –σιγοντάρισμα και της δημοτικής αρχής, είπανε κουβέντα γι’ αυτά. Και είναι λογικό, γιατί όλοι τους, κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές, υπηρετούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και την υγεία του εργαζόμενου λαού στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι αυτά τα δυο – λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία μεγαλοεπιχειρηματιών – είναι ασυμβίβαστα, δεν συναντιούνται πουθενά.
Τη λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, με τον εφησυχασμό και τις αυταπάτες που καλλιεργούσε 5 χρόνια τώρα. Ούτε τα οσμόμετρα διώξανε την OILONE, ούτε οι συναυλίες δίπλα στα καζάνια, ούτε η λογική της εκτόνωσης της ρύπανσης όταν αυτή παραγίνεται, ούτε οι «ιστορικές μέρες» εξαίρεσης της παραλιακής ζώνης από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Έχει τεράστιες ευθύνες η δημοτική αρχή, που τώρα προσπαθεί να κρύψει πίσω από κούφιες αγωνιστικές κορόνες.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε το λαό της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, να παλέψει για άμεση ανάκληση όλων των αδειών της OILONE, για απομάκρυνση εδώ και τώρα των εγκαταστάσεών της μακριά από κατοικημένες περιοχές, για απόδοση του συνόλου των 640 στρ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση”.

ΠΗΓΗ:Εν Πειραιεί

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top