?>
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2019

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε την
Επιστήμη που μας «περιβάλλει»

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αφιερώνει τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής (ώρες 13:00 έως 17:15), στις Φυσικές Επιστήμες, τον Προγραμματισμό, την Ρομποτική και την Αστρονομία και σας προτείνει να ανακαλύψετε την Επιστήμη που μας «περιβάλλει».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ελάτε να ανακαλύψουμε την Επιστήμη που μας «περιβάλλει», που θα πραγματοποιείται από 22 Σεπτεμβρίου έως και 20 Οκτωβρίου 2019, σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις έξι εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου και παράλληλα μία από τις δραστηριότητες του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου με ειδική μειωμένη τιμή 3 € για κάθε μία, εφόσον αγοράσετε και τα δύο εισιτήρια ταυτόχρονα.

Οι παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου απο τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε είναι: «Το Κέντρο του Κόσμου», «Ζωή στο Σύμπαν», «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος», «Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη», «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας», «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» και «Μέλλον στο Διάστημα».

Παράλληλα επιλέγετε μία από τις δραστηριότητες του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας, του νέου πρότυπου χώρου γνωριμίας, ενασχόλησης και πειραματισμού με την Επιστήμη και την Τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους.

Πατήστε εδώ για αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο έκδοσης εισιτηρίων.

Επιστημονικά μαγειρέματα

 

 

 

 

Έχετε δοκιμάσει «χαβιάρι» από φρούτα;
Παγωτό με υγρό άζωτο;
Μακαρόνια από πατζάρι;
Τι είναι αυτό που κάνει το ψημένο κρέας να μυρίζει τόσο χαρακτηριστικά;
Όταν αδυνατίζουμε, πού πάνε τα κιλά;

Μέσα από διασκεδαστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους ανακαλύπτουμε την επιστήμη που κρύβεται στην κουζίνα μας. Τα πειράματα απευθύνονται σε ηλικίες 12+.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο και τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής πατήστε εδώ.

Ωκεανοί: ο Γαλάζιος Πλανήτης μας!

 

 

Η ταινία θόλου «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας», μία παραγωγή του BBC Earth, είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης του μεγαλύτερου και λιγότερο γνωστού βιότοπου στην Γη.

Πατήστε εδώ για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας ή επισκεφθείτε το e-ticket μας για άμεση έκδοση εισιτηρίων.

Εργαστήριο: Εισαγωγή στο Mathematica

 

 

Το Mathematica είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες, τα Οικονομικά, αλλά και άλλους τομείς όπως η Μηχανική μάθηση, τα Νευρωνικά δίκτυα και η Τεχνητή Nοημοσύνη, η Τρισδιάστατη Εκτύπωση και η Γεωμετρία, η ανάλυση και επεξεργασία γεωγραφικών, κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και γλωσσολογικών δεδομένων κ.λπ.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε αποκλειστική συνεργασία με τη Wolfram Research, προσφέρει στο κοινό της δωρεάν χρήση του Mathematica, που βρίσκεται εγκατεστημένο σε δύο σταθμούς εργασίας.

Το εργαστήριο με χρήση Η/Υ απευθύνεται σε ηλικίες 15+.

Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο και για κρατήσεις θέσεων πατήστε εδώ.

 

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top