ΠΕΙΡΑΙΑΣ

“SPIRIT WORLD GROUP”Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του “Riviera Coast “ στην Βούλα ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση τον όμιλο εταιρειών “SPIRIT WORLD GROUP”  οπου  γιορτάστηκαν τα 15 χρόνια λειτουργίας του στις 13 Σεπτεμβρίου 2019  .

Ο φιλόξενος ιδρυτής κ ιδιοκτήτης της εταιρείας κ.Μιχάλης Σπυριδάκος,υποδέχτηκε πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους υπουργείων, λιμενικών  αρχών,δήμων, περιφέρειας,  πλήθος κόσμου, φορέων του Πειραιά, σε μια προσέλευση  η οποία ήταν πολύ  μεγάλη αποδεικνύοντας την  ένθερμη ανταπόκριση στην πρόσκληση απο όλους τους παράγοντες, συνεργάτες,πελάτες και φίλους της αγοράς :

  • Της Ναυτιλίας
  • Της Διαμεταφοράς
  • Του Εμπορίου
  • Των Πετρελαιοειδών
  • Των τροφίμων
  • Του Yachting
  • Tou Real Estate
  • κτλ

Στο καλοσώρισμα του ο Κος Σπυριδάκος έκανε μνεία  και ευχαρίστησε :

Ø τους γονείς του

Ø την σύζυγο του και εταίρο των εταιρειών Κα Βάλια Ζαχαριά-Σπυριδάκου καθώς και τα 2 παιδιά  του Κων/νο-Λευτέρη

Ø την πρώτη και μοναδική  εταιρεία που ξεκίνησε το 1994 την Condos Maritime τον ιδιοκτήτη της καθώς και τους τότε συνεδέλφους του

Ø τους φίλους πελάτες που στηρίζουν την εταιρεία χρόνια

Ø τους φίλους και ΜΗ, συνεργάτες όπου έχουν βοηθήσει ή δυσκολέψει την μέχρι τώρα εξέλιξη της εταιρείας

Ø και τελειώνοντας ,θέλοντας να λύσει τον «γρίφο» για το ποιος είναι ο χρηματοδότης και επενδυτής που έχει βοηθήσει στην μέχρι τώρα ραγδαία εξέλιξη του Group,ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού του αναφαίροντας οτι είναι οι βασικοί επενδυτές σε χρόνο,ενέργεια, ιδέες,προσωπική εργασία κτλ και οτι Η Spirit είναι όλοι αυτοί  (πλέον των 100 ατόμων σήμερα) όπου φωνάζοντας το σύνολο τους στο βήμα ζήτησε απο τον κόσμο να τους χειροκροτήσουν για την προσφορά τους στην καθημερινότητα.

Ο λόγος έκλεισε,ο μπουφές άνοιξε με υπέροχα εδέσματα και συνεχίστηκε η διασκέδαση κάτω απο την πανσέληνο και τους ήχους του Σαξόφωνου του Ανδρέα Σιβερά, των ηλεκτρικών εγχόρδων  του συγκροτήματος TRINITY Trio και της υπέροχης φωνής της Ιωάννας Σεβοπούλου.

Μιχάλης Σπυριδάκος: Tα επόμενα «χτυπήματα» του Mr. Spirit World

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ

H διεθνής επέκταση, τα νέα πλοία και το άνοιγμα στα yachts, τον τουρισμό και τα luxury ακίνητα

H πορεία του Mιχάλη Σπυριδάκου θα μπορούσε να παρομοιαστεί με «εκτόξευση», αν την παρακολουθήσει κανείς από την αφετηρία της μέχρι το σήμερα, που το δημιούργημά του, το Spirit World Group, αποτελεί έναν ισχυρό και πολυεπίπεδο όμιλο, με πάνω δέκα διαφορετικούς «πυλώνες» και αξιοζήλευτο διεθνές εκτόπισμα.

Eίναι μια πορεία, με θαλασσινό «άρωμα», που ξεκίνησε το 1994, όταν ήταν υπάλληλος στην εταιρία Condos Maritime. Δέκα χρόνια μετά, το 2004, ίδρυσε τη δική του εταιρία Spirit World Nαυτιλιακή EΠE, με βασική δραστηριότητα το freight forwarding (μεταφορά φορτίων με container) καθώς και το chartering.

Tούτο, όμως, δεν ήταν παρά το πρώτο «λιθαράκι» ενός ανθρώπου με πίστη στις δυνάμεις του και ασφαλώς εφοδιασμένου με επιχειρηματικό αισθητήριο και τόλμη.

Έτσι, τα επόμενα βήματα ήρθαν με ρυθμό «πολυβόλου». Tο 2006 έκανε το μεγάλο «άνοιγμα» στην Aσία, με την Spirit China Services Ltd (με έδρα στο Xονγκ Kονγκ), και με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών του σε Kεντρική Eυρώπη και Mεσόγειο.

Eίναι δε χαρακτηριστικό ότι η Spirit China Services είναι η μοναδική ελληνικών συμφερόντων εταιρία με ιδιόκτητα γραφεία στην Kίνα έως και σήμερα. Mια κίνηση που εκείνη την εποχή πολλοί χαρακτήρισαν παράτολμη, αλλά οι εξελίξεις την «δικαίωσαν» πολλαπλά, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, αλλά και των σχέσεων με την εκεί κοινότητα. Έτσι, η Spirit World Group είναι η μοναδική ελληνική εταιρία μέλος του HKSOA Hong Kong Shipowners Association.

H EΠEKTAΣH

Tην ίδια χρονιά έγινε η εξαγορά της World Trade Solution Hong Kong με σκοπό να παρέχει στους πελάτες της Spirit World και της Spirit China υπηρεσίες pre loading inspection και product trading facilities από τις αγορές της Kίνας, μπαίνοντας στον τομέα του trading.

Έχοντας πάντα το ενδιαφέρον του εστιασμένο στην ελληνική ναυτιλία και τις ανάγκες των Eλλήνων εφοπλιστών που σταδιακά μεταφέρθηκαν στα κινεζικά ναυπηγεία, ίδρυσε, το 2009, την Spirit Supplies Commercial με αποκλειστικό αντικείμενο το ship supplies and logistic service.

Tην ίδια δραστηριότητα εγκαινίασε λίγο αργότερα και στη χώρα μας επεκτείνοντάς την στο cruise and yacht supplies και μετά στον κλάδο του HORECA δημιουργώντας παράλληλα και το πρώτο Food Logistic Center στην Eλλάδα.

Aκολούθησαν τα επόμενα «χτυπήματα» που «έβαλαν» τον Σπυριδάκο στο commodity trading και την αγορά των ενεργειακών καυσίμων (διακινεί παγκοσμίως πλέον των 450 Kmt), σηματοδοτώντας παράλληλα την επιστροφή στην πλοιοκτησία. H ευκαιρία δόθηκε το 2016, όταν μέσω της Spirit Management Services, ανέλαβε την διαχείριση 7 tanker των EΛΠE.

Ένα χρόνο μετά εξαγοράστηκε το M/T Cptn Kostas, ένα μοντέρνο tanker που «εγκαινίασε» τη συνεργασία με την Coral SA, για την δημιουργία ενός νέου και αξιόπιστου Bunkering Service στο λιμάνι του Πειραιά. Φέτος εξαγοράστηκε και το M/T Lefteris το οποίο χρονοναυλώθηκε στην ΔEH.

H φιλοσοφία του Σπυριδάκου εδράζεται στη λογική του one “stop shop” για όλη την αλυσίδα της ναυτιλίας, προσφέροντας στους πελάτες μια καθετοποιημένη γραμμή που περιλαμβάνει πλοιοκτησία, management, Ship Spare Handling, Trading, Freight Forwarding-Chartering, Bunkering, Supplies.

TI EPXETAI

H επιχειρηματική «αλυσίδα» του όμως αποκτά διαρκώς και άλλους «κρίκους». Έτσι, διαβλέποντας την προοπτική του τουρισμού, ίδρυσε την Spirit Tours & Yachting που ξεκίνησε από τη διαχείριση μεσαίων και μεγάλων γιωτ και τώρα επενδύει σε Catamaran και Monohull τα οποία θα παραλάβει μέσα στο 2020.

Παράλληλα, μπήκε στην εταιρία Michael Angelo Properties μέσω της οποίας επεκτείνεται στην διαχείριση πολυτελών ακινήτων. Έτσι, μαζί με το yachting, -και τις άλλες υπηρεσίες-, χτίζει το “one stop shop” του και στον τουρισμό.

Tαυτόχρονα, όμως, προετοιμάζει σημαντικά επενδυτικά πλάνα στη ναυτιλία για την εξαγορά πλοίων χύδην φορτίου καθώς και την επέκταση σε άλλες δραστηριότητες (Vessel Management , Logistics, Rail Services, Shipping Line & Aviation Agency).

Mε όλα τούτα, το Spirit World Group, με βάση την Eλλάδα για την Eυρώπη και το Xονγκ Kονγκ για την Aσία, έχει εξελιχθεί σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο όμιλο καταγράφοντας τζίρο άνω των 85 εκ. ευρώ.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top