?>
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΒΕΠ:Οι γυναίκες στο προσκήνιο της επιχειρηματικής ενδυνάμωσης

 

Tο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά – Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη MeXOXO διοργάνωσαν το πρώτο σεμινάριο ενδυνάμωσης γυναικείας επιχειρηματικότητας, θέτοντας τις γυναίκες πρωταγωνίστριες στον ανταγωνιστικό στίβο των επιχειρήσεων.

Το μοναδικό Breakyourceiling course από την Ελπίδα Κόκκοτα CEO & Founder της MeXOXO πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο Σημείον Piree στον Πειραιά. Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος κορυφαίοι εκπρόσωποι κάθε χώρου, οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν την αγάπη αλλά και τις γνώσεις που αφορούν το επάγγελμά τους μέσα από μια άκρως στοχευμένη διάλεξη.

To πρώτο σεμινάριο Breakyourceiling στέφθηκε με επιτυχία και αποτέλεσε την αφετηρία για μια σειρά δεσμεύσεων από πλευράς τόσο του Β.Ε.Π. όσο και της Μexoxo που στόχο έχουν να βοηθήσουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες να εκπληρώσουν το επιχειρηματικό τους όνειρο. Το educational party – Counting Stars ήταν ένα πολυδιάστατο workshop, που πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας ώστε να οδηγηθούν στην επιτυχία μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών.

O πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ανδριανός Μιχάλαρος αφού ευχαρίστησε την ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Β.Ε.Π. , την Ελπίδα Κόκοτα και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, παρουσίασε τη σημασία της βιοτεχνίας στην οικονομία και τόνισε το σημαντικό ρόλο του γυναικείου επιχειρείν στον βιοτεχνικό κλάδο, δίνοντας έμφαση στον ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού για την στήριξη του επιχειρείν. Επιπλέον επεσήμανε : « το Β.Ε.Π. θα συνεχίζει να στηρίζει το γυναίκειο επιχειρείν με ουσιαστικές δράσεις και θα συνεργαστεί με φορείς όπως η Mexoxo έτσι ώστε να παρέχουμε στις γυναίκες επιχειρηματίες – μέλη μας ανταποδοτικά οφέλη.»

Στην συνέχεια η ειδική σύμβουλος Β.Ε.Π. κα Ευδοκία Μαυρομμάτη παρουσίασε την ιστορία επιτυχίας δυο αδελφών που επιχειρούν στον κλάδο του κοσμήματος – μελών του επιμελητήριου – με σκοπό να παροτρύνει τις γυναίκες που επιχειρούν να συνεχίζουν να διεκδικούν τα όνειρα τους και να κάνουν το ανέφικτο εφικτό και παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι μόνες στον καθημερινό αγώνα που δίνουν και ότι σύμμαχο σε όλο αυτό έχουν τα επιμελητήρια.

 

Η Πάττυ Πετροπούλου ανέβασε με ρυθμό και ενέργεια τους παρευρισκόμενους. Η Ιωάννα Φωτοπούλου μοιράστηκε συμβουλές και τρόπους για επιτυχημένο marketing ακόμα και με 2 ευρώ. Στο μαγικό αλλά και συνάμα απαιτητικό κόσμο των social media ανέλαβε να εισαγάγει τις αυριανές πρωταγωνίστριες στον επιχειρηματικό κόσμο ο Γιώργος Ξανθάκης. Ο Περικλής Κονδυλάτος και η στυλίστρια Ραμόνα Βλαντή δίδαξαν στις παρευρισκόμενες πως να ακολουθούν το dress for success ενώ το workshop έκλεισε με τραγούδια από τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και τον Αντώνη Σκαρπέτα.

Η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της MeXOXO υπογράμμισε τη σημασία του Breakyourceiling course αλλά και των ευρύτερων δράσεων της MeXOXO « Η ΜεΧΟΧΟ απευθύνεται σε σε κάθε γυναίκα, που έχει ανάγκη να ακολουθήσει τα όνειρά της και να τα κάνει πραγματικότητα. Και αυτό ακριβώς είναι και η «ψυχή. Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε τις γυναίκες εκεί να κυνηγήσουν την καινοτομία και να «τολμήσουν» να κάνουν το επόμενο βήμα στα επιχειρηματικά τους σχέδια».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην Υπουργός κ.Λούκα Κατσέλη , ο Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, εκτός του Τμήματος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών & Εθνικών Πόρων καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Χρυσάνθη Αυλωνίτου και εκπρόσωποι περιφερειακών Επιμελητηρίων.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Β.Ε.Π. και της Mexoxoθα δοθούν δυο υποτροφίες One to One και μια ατομική εκπαίδευση break your cealing με την Ελπίδα Κόκκοτα σε επιχειρήσεις – μέλη/γυναίκες του Β.Ε.Π. Η διαδικασία θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από το επιμελητήριο.

Οι δράσεις της MeXOXO καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κι έχουν ως στόχο, εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο να «σπάσουν» το αόρατο ταβάνι που τις περιορίζει και να οδηγηθούν στην επιτυχία μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών. Με παρουσία σε χώρες όπως το Νεπάλ, τη Λιβερία, το Μεξικό, τη Κόστα Ρίκα αλλά και πολλές άλλες η MeXOXO στοχεύει στο να νιώσουν όλες οι γυναίκες ότι κάποιος είναι εκεί, ακούει τα προβλήματά τους και δουλεύει ακατάπαυστα για να δώσει λύση. Μια λύση που θα τις ενδυναμώσει και θα τις κάνει να πιστέψουν τόσο στον εαυτό τους όσο και στις δικές τους μοναδικές δεξιότητες.

Σχετικά με τη MeXOXO

H MeXOXO είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα περισσότερες από 4.500 γυναίκες σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νεπάλ, Ουκρανία, Λιβερία και Κόστα Ρίκα. Στόχος και όραμα της ΜeΧΟΧΟ είναι η ενίσχυση της καινοτομίας μέσα από την διοργάνωση διαδραστικών σεμιναρίων και προγραμμάτων διαδικτυακής συμβουλευτικής, ενώ όραμα του Οργανισμού είναι να #breakyourglassceiling χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο μέσω της επιχειρηματικότητας. Προσφέροντας γνώσεις μεταπτυχιακού επιπέδου σε γυναίκες που δεν είχαν την ευκαιρία, ο Οργανισμός ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους ενώ μετά την εκπαίδευσή τους παρακολουθεί την πρόοδό τους και τις οδηγεί «στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή» για να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα της επιτυχίας: 95% των γυναικών κάνουν το επόμενο βήμα ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο η ΜeΧΟΧΟ, έχει δημιουργήσει ευκαιρίες ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις γυναίκες που εμπιστεύονται τα όνειρά τους σε αυτή.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε με επιτυχία , η δημοσιογράφος Αμέλια Αναστασάκη.

απο αρισ. Ο Αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, με τον Πρόεδρο κ.Μιχάλαρο

 

πρόεδρος Μιχάλαρος, Μαρία Κυδωνάκη Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης Νήσων Αιγαίου, Γιώργος Παπαμανώλης Αντιπρόεδρος ΒΕΠ

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top