?>
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΕΜΕΝ: Όλοι  στο ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ το Σάββατο  30 του Νοέμβρη

 

 

 

Ανακοίνωση –Κάλεσμα από την ΠΕΜΕΝ

«ΚΑΘΟΛΙΚΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ναυτεργάτες,

Με πολύτιμη παρακαταθήκη τους απεργιακούς αγώνες στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, τα συλλαλητήρια, τις πολύμορφες παρεμβάσεις, ενάντια στο τσάκισμα των ΣΣΕ, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συνεχίζουμε τον αγώνα στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

Το «νέο Ασφαλιστικό» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της κοινωνικής ασφάλισης. Σχεδιάζεται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις, να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου, με μείωση των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους.

Κάθε κυβέρνηση μέχρι σήμερα, που προωθούσε αντιασφαλιστικό νόμο χρησιμοποιούσε τα ίδια επιχειρήματα για «βιωσιμότητα» των ασφαλιστικών ταμείων και «δίκαιου» συστήματος συντάξεων, με αποτέλεσμα  την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων και κοινωνικών παροχών, με τραγικές συνέπειες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

Οι εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση θα επιδεινώσουν τα ζητήματα της υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με τραγικές συνέπειες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Να μην λείψει κανείς από τον αγώνα ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα στο ασφαλιστικό, αφορούν όλους τους ναυτεργάτες, σπουδαστές εν ενεργεία, συνταξιούχους.

Να απομονώσουμε τις αυταπάτες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να καλλιεργήσει συγχίσεις, με αντιλήψεις ότι τα μέτρα «δεν πιάνουν τους ναυτεργάτες», ότι αφορούν «νέους ασφαλισμένους» κά, ενώ στη πράξη κανείς δεν εξαιρέθηκε από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους.

Στους ναυτεργάτες με την εφαρμογή του ν.4387 από τον Μάη του 2016, ελάχιστοι ναυτεργάτες έχουν πάρει οριστική σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με προσωρινή από 360 – 721ευρώ, αντίστοιχα κανένας δεν έχει πάρει επικουρικό και εφάπαξ, ενώ σε ναυτεργάτες που τους έχουν παρακρατηθεί χρήματα για αναβάθμιση, δεν τους έχει γίνει.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10:30 στα Προπύλαια, στον αγώνα για ΚΑΘΟΛΙΚΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

18  Νοέμβρη 2019»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top