?>
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αξιοποίηση ναυαγίων προς όφελος του καταδυτικού τουρισμού με πρωτοβουλία της ΔΑΛ

Την Παρασκευή 20/12/2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων ανοικτή δημόσια συνέλευση διαβούλευσης με θέμα την αξιοποίηση ναυαγίων που ανελκύονται από τη ΔΑΛ στο πλαίσιο δραστηριοτήτων καταδυτικού τουρισμού.


Κατόπιν της ανωτέρω διαβούλευσης, η Αρχή αποφάσισε να υλοποιήσει τα εξής:
1.Διαρκής επικοινωνία με την ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος κοινότητα των δυτών, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
2.Αποστολή στους φορείς εκπροσώπησης των δυτών καταλόγου ναυαγίων και επικίνδυνων πλοίων, προκειμένου να δοθεί σε δύτες και άλλους ενδιαφερομενους η δυνατότητα αξιοποίησής τους στο πλαίσιο δραστηριοτήτων καταδυτικού τουρισμού, μέσω συμμετοχής στις διαγωνιστικές διαδικασίες εκποίησής τους σύμφωνα με το ν 2881/2001.
3.Διεξαγωγή μελέτης για τη δυνατότητα δημιουργίας καταδυτικού πάρκου της ΔΑΛ σε σημεία ύπαρξης ναυαγίων κυρίως πλησίον της Σαλαμινας.
4. Εξέταση προτάσεων που θα αποσταλούν στην Αρχή αναφορικά με το ναυάγιο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ.
Η ΔΑΛ επισημαίνει ως ιδιαίτερα θετική συμβολή την επισήμανση του εκπροσώπου ΒΕΠ κ. Δημήτρη Φανουργάκη για τη δυνατότητα υποστήριξης από το ΒΕΠ των ενδιαφερομένων να αναζητήσουν δυνατότητες συγχρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ίδρυση και λειτουργία καταδυτικών πάρκων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top