ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ετήσια συνάντηση ναυτικής τεχνολογίας-Απονομή βραβείου ΕΛΙΝΤ 2019

 

 

Την 26η και 27ηΝοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου η 13η  Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας.

Στο φετινό Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας την 26η Νοεμβρίου 2019 αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την συμπλήρωση 100 χρόνων προσφοράς στη Ναυτιλία. Την πλακέτα παρέλαβε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.  Θεόδωρος Κλιάρης.

 

Πιο συγκεκριμένα,στο Συνέδριο με τίτλο : “Shipping: OntheWaytoDecarbonization” συζητήθηκαν τα  θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ναυτιλίας σε μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο βαδίζοντας προς μια εποχή μηδενικού άνθρακα.

Στις εργασίες που παρουσιάστηκαν αναπτύχθηκαν αρχικά θέματα σχετικά με την εφαρμογή και την υιοθέτηση  των εναλλακτικών καυσίμων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Επίσης, τονίστηκαν οι προκλήσεις και η μεθοδολογία που μπορεί να ακολουθηθεί προς μια νέα Εποχή για την Ναυτιλία.

Οι εταιρείες της Ναυτιλιακής βιομηχανίας  που υποστήριξαν την φετινή Ετήσια Συνάντηση, ανέδειξαν προηγμένες  τεχνολογίες και έξυπνες εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και να συντελέσουνστην ενεργοποίηση των υφιστάμενων και των αναδυόμενων τάσεων.

Η καθιερωμένη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανέδειξε την εξέλιξη της Ναυτικής Τεχνολογίας μέχρι το 2030 και πιο συγκεκριμένα την μείωση ή και την πλήρη εξάλειψη του άνθρακα, την χρήση νέων καυσίμων σε συνδυασμό με τον κύκλο ζωής των πλοίων, την δυνατότητα εξάλειψης των επιβλαβών εκπομπών καυσαερίων, την ανάγκη εφαρμογής όλων των παραπάνω στα νέα πλοία καθώς και τα μέτρα που έλαβε ή θα λάβει ο Οργανισμός ΙΜΟ.

Μετά το τέλος του Συνεδρίου, την27η  Νοεμβρίου 2019, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κ. Μιχαήλ Μαντζαφό στην Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.το «Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2019»σε ένδειξη αναγνώρισης των 50 χρόνων λειτουργίαςκαι προσφοράς της Σχολής στην ανάπτυξη της Ναυτικής Τεχνολογίας. Το βραβείο παρέλαβε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Kαθ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος.

 

 

Στράτος Καρούνιας  Γεν. Διευθυντής   στην εταιρεία Σ.Α.Κασιδιάρης AE

 

 

απο αρισ. Σταύρος Κασιδιάρης, Στράτος Καρούνιας

 

 

Στο βήμα οΑντιπρόεδρος της Bureau Veritas κ. Γιάννης Κοκαράκης

 

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΡΑΔΗ

 

 

 

 

 

 

 

WIMA – Worldwide Industrial & Marine Association

 

 

Κοινή Παρουσίαση ΕΜΠ & Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ στο ετήσιο Συνέδριο Ναυτικής Τεχνολογίας του ΕΛ.ΙΝ.Τ. www.elint.org.gr με θέμα Ship Fuel Consumption Prediction using Artificial Neural Networks, κοινή εργασία των P. Karagianidis, N. Themelis, G. Zaraphonitis, από το Τμήμα Ναυπηγών του Μετσοβείου και των Ch. Spandonidis, Ch. Giordamlis της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ. Η τεχνητή Νοημοσύνη, οι αυτοματοποιημένη μηχανική εκμάθηση αξιοποιώντας πυκνά νέφη πραγματικών και αξιόπιστων μετρήσεων δίνουν άλλη διάσταση στα μαθηματικά μοντέλα επιτρέποντας ταυτόχρονα την πλήρη επίγνωση της πραγματικής κατάστασης.

 

 

Christos Giordamlis is the Chief Executive Officer of Prisma Electronics

 

Electropneumatic SA

 

Απο αρισ. Γιάννης Κοκαράκης, Μιχαήλ Μαντζαφός

 

Κλαίρη Παπά (Piraeus365.gr) Μιχαήλ Μαντζαφός Πρόεδρος ΕΛΙΝΤ

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top