ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Νικόλας Μαρτίνος: Το πρώτο από 9 υπό ναυπήγηση πλοία παρέλαβε η Thenamaris

 

Η Thenamaris έχει κοπιάσει καιρό για να γίνει υπόδειγμα ναυτιλιακής εταιρείας και ο Νικόλας Μαρτίνος την έχει κάνει πρωτοπόρο σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων

Ενισχύει τον στόλο της μία από τις μεγαλύτερες ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες. Πρόκειται για τη Thenamaris, του Ντίνου Μαρτίνου την οποία τα τελευταία χρόνια διοικεί ο ένας εκ των δύο γιω

 

Πριν από δύο ημέρες παρέλαβε ένα εκ των δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου Aframax, το «Sea Faith», από τα για γιαπωνέζικα ναυπηγεία Sumitomo Heavy Industries και πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας.

Η Thenamaris έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για εννέα συνολικά πλοία, συνολικής χωρητικότητας 50.000 τόνων dw, τα οποία θα παραληφθούν σε δύο χρόνια, 2020-2021. Τα δύο Aframax δεξαμενόπλοια στην Ιαπωνία και έξι σε γιάρδες τα Νοτίου Κορέας. Πρόκειται για δύο πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου–LNG στη γιάρδα της Hyundai Heavy Industries και τέσσερα μεταφοράς υγραερίου-LPG στη Hyundai Mipo.

Η εταιρεία διαθέτει στόλο από 89 πλοία εκ των οποία 64 είναι δεξαμενόπλοια όλων των μεγεθών, 15 φορτηγά, τρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τρία LNG και τέσσερα LPG.

Ο Νικόλας Μαρτίνος διευθύνων σύμβουλος της Thenamaris στα Lloyd’s-Greek Shipping Awards, με το βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award).

Τα μέλη της Επιτροπής των βραβείων είχαν επισημάνει:

«Η οικογένεια Μαρτίνου έχει μακρά παράδοση στο να δίνει το χώρο και την ευκαιρία στην νέα γενιά να παίρνει τα ηνία από νωρίς». Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Thenamaris, όπου ο Νικόλας Μαρτίνος ήδη μετρά πολλά χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Η Thenamaris έχει κοπιάσει καιρό για να γίνει υπόδειγμα ναυτιλιακής εταιρείας και ο Νικόλας Μαρτίνος την έχει κάνει πρωτοπόρο σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, η κοινωνική ευθύνη και η διαχείριση της ενέργειας.

 

Επίσης, ήταν εκείνος που έκανε το άνοιγμα της Thenamaris σε νέους τομείς, κυρίως σε πλοία μεταφοράς LNG και LPG.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ηγείται μιας εξαιρετικά φημισμένης εταιρείας με μεγάλο στόλο, με περισσότερους από 300 εργαζομένους στην ξηρά και 3.000 στη θάλασσα, καθιστούν τον Νικόλα Μαρτίνο έναν, περισσότερο-από-άξιο, νικητή του Βραβείου Επόμενης Γενιάς».

Ο Νικόλας Μαρτίνος, 37 χρονών σήμερα, ανέλαβε πριν από πέντε περίπου χρόνια το τιμόνι της Thenamaris στο πλευρό του πατέρα του.

Έμπειρα και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, που συνέβαλαν στην γιγάντωσή της, μόλις συμπλήρωσαν τα συντάξιμα χρόνια, αποχώρησαν για να ανοίξουν τον δρόμο στη νέα γενιά. Ως διευθύνων σύμβουλος, έχει κάνει μεγάλες συμφωνίες που αφορούν αγορές πλοίων και υπογραφές συμβολαίων για ναυπηγήσεις.

Στην εταιρεία εργάζεται και η αδελφή του, Ιωάννα.

Ο Νικόλας είναι ο πιο κοινωνικός, από όλο το σόι. Από έφηβος παίζει ο ίδιος μουσική ως dj με το ψευδώνυμο Nick Martin σε κοσμοπολίτικα πάρτι στη Μύκονο. Μάλιστα έχει γράψει τη μουσική και έχει κάνει παραγωγή σε τραγούδια.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Προκοπίου, κόρη του πλοιοκτήτη Δημήτρη Προκοπίου.

Στα Ποσειδώνια συμμετέχει μαζί με τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο της Costamare, στην ομάδα που διεκδικεί το ομώνυμο τουρνουά γκολφ, το οποίο διεξάγεται στο περιθώριο της Παγκόσμιας Έκθεσης για τη Ναυτιλία.

Πηγή:Newmoney.gr Αρθρο του Μηνά Τσαμόπουλου

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top