ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ν.Μανωλάκος«Κατάθεση Ερώτησης για την αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά λόγω Κορονοΐού»

 

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε χθες Πέμπτη 30/01/2020 Ερώτηση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα την αναστάτωση που προκλήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά μετά τη διστακτικότητα των αρμόδιων Πλοηγών να επιβιβαστούν σε πλοία που προέρχονται από την Ασία, λόγω μη ύπαρξης σχετικών οδηγιών για διενέργεια υγειονομικού ελέγχου για τον Κορονοϊό.

Ακολουθεί η σχετική Ερώτηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

Κύριε Υπουργέ,

Ο φόβος του κορονοϊού φαίνεται ότι άρχισε να προκαλεί ήδη προβλήματα χωρίς να έχει καταφθάσει στη χώρα μας. Πλοηγοί αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε πλοία που κατέφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά που προέρχονταν από την Ασία, με αποτέλεσμα να προκαλείται αναστάτωση και να κινδυνεύει έτσι η ροή της εμπορικής κίνησης και η εύρυθμη λειτουργία του εμπορίου, αλλά και του ίδιου του λιμανιού.

Σύμφωνα με  επιστολή της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, που εκπροσωπεί του ναυτικούς πράκτορες, η Πλοηγική Υπηρεσία δεν προέβη στην πλοήγηση πλοίου που κατέφθασε στον Πειραιά, λόγω μη ύπαρξης σχετικών οδηγιών για διενέργεια υγειονομικού ελέγχου για τον κοροναϊό, καθόσον το πλοίο είχε καταπλεύσει πρωτύτερα σε λιμάνι της Κίνας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε περίπτωση που καταφθάσουν και άλλα πλοία που πρωτύτερα έχουν καταπλεύσει σε λιμάνι της Κίνας;
  • Διεξάγονται σχετικοί έλεγχοι στα πλοία αυτά, όπως ακριβώς συμβαίνει στα αεροδρόμια της χώρας;
  • Τι οδηγίες προβλέπεται να δοθούν για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στα πλοία και την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, προκειμένου αφενός, να εμποδίσουμε την άφιξη του ιού στη χώρα μας και αφετέρου, να μην θίξουμε την εμπορική κίνηση του λιμανιού του Πειραιά και κατ’ επέκταση όλων των λιμανιών της χώρας;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Νικόλαος Μανωλάκος,

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top