ΝΑΥΤΙΛΙΑ

2nd World Shipping Law Forum

 

Στο επίκεντρο οι περιβαλλοντικές και ρυθμιστικές προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας

Αθήνα,11 Φεβρουαρίου, 2020.Τα επίκαιρα νομικά θέματα, οι χρηματοδοτήσεις καθώς και η βιωσιμότητα στην ναυτιλία, είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στο 2NDWORLDSHIPPING LAW FORUM (WSLF),το οποίο πραγματοποιήθηκε από την PalladianConferences, υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και της  Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020στο ξενοδοχείο NJVAthensPlaza στην Αθήνα.

 

Κατά την πρώτη ενότητα του συνεδρίου, την οποία συντόνισε ο κ. Δημήτρης Εξάρχου,Partner τηςHolmanFenwickWillan LLP,συζητήθηκαν τα επίκαιρα νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Τραμπάκλος,Insurance and Claims Manager τηςAvin International Ltd ανέλυσε κατά την παρουσίαση του τις ελλείψεις και τα πιθανά κενά που προκύπτουν από την απλήρωτη μίσθωση. Στη συνέχεια, ο κ. Μιχάλης Αλεξίου, Νομικός Διευθυντής της Danaos Shipping αναφέρθηκε στα αυτόνομα πλοία και στις νομικές ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργούνται.Ο κ. Μενέλαος Κουζούπης, Partner τηςStephensonHarwood LLP, κατά την  παρουσίαση του με τίτλο «Η εποχή της αβεβαιότητας» σημείωσε την πολιτική αβεβαιότητα, την κλιματική αλλαγή, τις τεχνολογικές προκλήσεις καθώς και τις αλλαγές στη νομοθεσία, τα οποία επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση στη ναυτιλία.

Ακολούθησε ομιλία από τον κ. MartinBaxendale, ManagingDirector του MTINetwork, μετίτλο “CrisisCommunication challenges foranewgenerationofhigh-profileshippingincidents” καιστησυνέχειαο κ. Αντώνης Παπαγιαννίδης, δημοσιογράφος και δικηγόρος συντόνισε την δεύτερη ενότητα, με τίτλο “Funds and Shipping finance”. Σε αυτή την ενότητα, παρουσιάστηκε από τον κ. Αντώνη Πανταζή, Legal CounselτηςGolden Union Shipping Company S.A. το ζήτημα των shipleasingtransactions. Στη συνέχεια, ο κ. Αλέξης Κυριακούλης, Partner τηςHolmanFenwickWillan LLP, πραγματοποίησε την παρουσίαση του με τίτλο «Χρηματοδοτώντας αυτό που θέλει η κοινωνία». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η ναυτιλία επηρεάζει το περιβάλλονκαθώς και στις πηγές χρηματοδότησης της ναυτιλίας. Στηνίδιαενότητα, οκ. Γιώργος Ξηραδάκης, SeniorMaritime&InvestmentBanker, FounderτηςXRTCBusinessConsultantsLtd, ανέπτυξε τα ζητήματα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης. Κατά την παρουσίαση του,αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες.

 

Οι περιβαλλοντικές και ρυθμιστικές προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης της τελευταίας ενότητας του συνεδρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οκ. Γιώργος Πλευράκης, DirectorofGlobalSustainabilityτηςεταιρείαςAmericanBureauofShipping (ABS) παρουσίασετο «Ταξίδι προς τη μείωση των εκπομπών άνθρακα». Στησυνέχειαακολούθησεηπαρουσίασητουκ. Γιάννη Τριφύλλη, ExecutiveCommitteeτουHellenicChamberofShipping και του κ. HelioVicente, SeniorAdviserτουInternationalChamberofShipping, οοποίος αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική πτυχή της βιώσιμης ναυτιλίας.

 

Ακολούθως, οικ.κ. Γιάννης Πλατσιδάκης, ManagingDirector, AnangelMaritimeServicesINC, ManuelaBottiglieri, ManagerτηςGiuseppeBottiglieriShippingCompanyS.p.A., JohnSu, GroupPresident&CEO–τηςErasmusShipinvestGroupκαι Γιώργος Α. Τσαβλίρης, Principal, TsavlirisSalvageGroup, Non-ExecutiveChairman, SSLEndeavourLimited, Greece&Cyprusσυζήτησαν για την βιωσιμότητα στη ναυτιλία καθώς τις αλλαγές που θα συναντήσει η ναυτιλιακή βιομηχανία την επόμενη δεκαετία. Τονσυντονισμότηςτελευταίας ενότητας είχαν οι κ.κ. Αντώνης Παπαγιαννίδης, δικηγόρος και δημοσιογράφος και Δημήτρης Εξάρχου, Partner τηςHolmanFenwickWillan LLP.

 

Μετάτηνολοκλήρωσητουσυνεδρίου, πραγματοποιήθηκεCrisis Management Masterclass μετίτλο “From cyber terrorism to geopolitics-related detentions and piracy: Best practice media response for the latest generation of incidents”, τοοποίοπαρουσιάστηκεαπότουςκ.κMartin Baxendale, Managing Director του MTI Network καιΔημήτρηΡούλια, MTI Network Partners Greece.

Παρουσιάσεις του συνεδρίου θα αναρτηθούν στην παρακάτω ιστοσελίδα τις επόμενες ημέρες.

http://www.palladianconferences.gr/2wslf.php

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των χορηγών εταιρειών HFW, MTI Network  και Dynamic BusinessSolutions.

 

 

Κλαίρη Παπαγεροθέου(Piraeus365.gr), Γιώργος Τσαβλίρης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top