ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΣΕΠΕ:Επιπτώσεις της επιδημίας του COVID 19 στη δραστηριότητα εφοδιασμού πλοίων με τροφοεφόδια (τρόφιμα και ποτά) και καπνικά

Επιστολή του πρόεδρου κ.Νικόλαου Μαυρίκου του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων σε υπουργεία,  για τις αρνητικές και επιζήμιες  επιπτώσεις  της  επιδημίας του  covid 19 στους επαγγελματίες  που δραστηροποιούνται με τον εφοδιασμό πλοίων.

“Κύριε Υπουργέ,

Τα μέτρα που λήφθηκαν στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες χώρες για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως είναι ο περιορισμός προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων, ο περιορισμός μετακίνησης προσώπων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ κλπ, έχουν σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο εφοδιασμού πλοίων, τις οποίες θέλουμε να σας θέσουμε υπόψη προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης αυτής της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης.

Συγκεκριμένα, ο περιορισμός διάθεσης των τροφίμων, ποτών κι καπνικών οφείλεται στους εξής λόγους:

  • Παύση- προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων στα ελληνικά λιμάνια που απορροφούσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων, ποτών και καπνικών.
  • Παύση μετακίνησης επιβατών με πλοία ferryboat (Πάτρα – Ιταλία) , που οδηγεί στον περιορισμό κατανάλωσης τροφίμων και ποτών στα εν λόγω πλοία.
  • Κλείσιμο των εστιατορίων και μπαρ που απορροφούσαν επίσης αρκετή ποσότητα τροφίμων και ποτών.
  • Περιορισμός της τουριστικής κίνησης που οδηγεί στον περιορισμό κατανάλωσης τροφίμων και ποτών σε ξενοδοχεία.

Οι ως άνω περιορισμοί έχουν άμεσες επιπτώσεις ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων τα οποία ως γνωστόν είναι ευπαθή και έχουν περιορισμένη διάρκεια διατήρησης, με συνέπεια  να κινδυνεύουν να λήξουν  σημαντικές ποσότητες προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λπ. .

Οι επιχειρήσεις εφοδιασμού πλοίων αν και  προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του δυνατού τις ως άνω επιπτώσεις και να συγκρατήσουν σταθερά την απασχόληση του εργατικού δυναμικού, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς από την μια η συντριπτική πλειοψηφία της πελατειακής τους βάσης είναι ανενεργή και από την άλλη κινδυνεύουν να λήξουν τα προϊόντα στην αποθήκη τους.

Αφού λάβετε υπόψιν τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως προβείτε στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση και την στήριξη των εφοδιαστικών επιχειρήσεων΄.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων είναι στη διάθεσή σας για κάθε επί πλέον πληροφορία και συνδρομή προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων εφοδιασμού πλοίων με τρόφιμα και ποτά.”

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,

Νικόλαος Μαυρίκος

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  • Γραφείο Υπουργού κ. Χρ. Σταϊκούρα
  • Γραφείο Αν. Υπουργού κ. Θοδ. Σκυλακάκη
  • Γραφείο Υφυπουργού κ. Απ. Βεσυρόπουλου

ΚΟΙΝ:

Α) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  • Γραφείο Υπουργού κ. Αδ. Γεωργιάδη
  • Γραφείο Υφυπουργού κ. Nικ. Παπαθανάση

 

Β) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γραφείο Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top