ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΕΑ μπροστά από τις εξελίξεις εξασφαλίζει e-learning επαναπιστοποίησης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών απ’ όλη τη χώρα

Εντός των ημερών αναμένεται η σχετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την παράταση του χρόνου επαναπιστοποίησης περίπου 2.500 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ύστερα από σειρά πρωτοβουλιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Έχοντας την πεποίθηση για την θετική ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου, λόγω των συντονισμένων ενεργειών του ΕΕΑ αλλά και του εύλογου του αιτήματος, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να προετοιμαστούν ώστε άμεσα, με την ανακοίνωση της υιοθέτησης της πρότασης παράτασης, να ενταχθούν στα ειδικά σεμινάρια επαναπιστοποίησης με την μέθοδο e-learning, τα οποία διασφάλισε το Επιμελητήριο προκειμένου να διευκολύνει τους επαγγελματίες, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και να βρίσκονται ώστε να αποφύγουν την απώλεια της άδειάς τους.

 

Η  επιλογή του e-learning έρχεται να συνδυαστεί και με τις αναγκαίες συνθήκες που επιβάλλει η συγκυρία για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωναϊού και την προστασία της υγείας των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών.

Το ΕΕΑ αναγνωρίζοντας την πίεση του χρόνου, έγκαιρα, παρότι ακόμα δεν ανακοινώθηκε επισήμως η θετική έκβαση της πρότασης, έσπευσε να εξασφαλίσει τα προγράμματα επανεκπαίδευσης του ΕΙΑΣ για τους τομείς Β και Γ και να τα παράσχει σε όσους τα χρειάζονται έχοντας διασφαλίσει έως και 45 ώρες επανεκπαίδευσης στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ, ανά άτομο και ανά πρόγραμμα

Επισημαίνεται ότι το ΕΕΑ συνεχίζοντας τις προσπάθειες διευκόλυνσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη την χώρα σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια και Σωματεία του κλάδου εξασφάλισε την συγκεκριμένη συνεργασία για τους επαγγελματίες σε όλη την επικράτεια.

Καλούνται στο πλαίσιο αυτό,  όλοι οι ενδιαφερόμενοι να είναι σε ετοιμότητα για να εκκινήσουν άμεσα την επαναπιστοποίησή τους μόλις ανακοινωθεί η παράταση.

Σημαντικό είναι ότι η μέριμνα που λαμβάνει, αφορά όχι μόνο την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των σεμιναρίων επαναπιστοποίησης αλλά και την εύκολη οικονομικά και διαδικαστικά, πρόσβαση σε αυτά για κάθε επαγγελματία.

Ο Πρόεδρος  Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Γαβαλάκης

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top