ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 418 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 31 νέα κρούσματα, 64 «ορφανά» κρούσματα, 13 διασωληνωμένοι ασθενείς

 

Σε 31 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418, εκ των οποίων τα 64 είναι απροσδιόριστης πηγής. Οι 79 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 13 παραμένουν διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 70 έτη, ενώ 14 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα ένα τα κρούσματα αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος προχώρησε στην εκτίμηση για 2.000 περιστατικά στην Ελλάδα. Σημείωσε εμφατικά: «Δεν θα γίνουμε Ιταλία, όπως λένε κάποιοι γιατροί με επιστολές». Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο, αλλά μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα από 60 ετών και άνω.

Νέα μέτρα στη μετακίνηση εκτός σπιτιού

Νέους περιορισμούς στη μετακίνηση εκτός σπιτιού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων». Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top