ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη Δ/Ξ πλοίου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην Κέα

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με την προσάραξη Δ/Ξ πλοίου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην νήσο Κέα την 16/03/20, γνωρίζεται ότι κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικής έρευνας του τμήματος Ασφάλειας Λιμενικής Αρχής Κέας,

με την ενεργή συνδρομή στελεχών Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου και κατόπιν έκδοσης σχετικών ενταλμάτων από το Πρωτοδικείο Αθηνών, συνελήφθησαν την 02/04/2020 τρεις (03) ακόμα αλλοδαποί μεταξύ των επιβαινόντων, φερόμενοι ως διακινητές.

Είχε προηγηθεί  δελτίο  τύπου στις 16-03 που ακολουθεί:

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό προσάραξης δεξαμενόπλοιου, με εκατόν ενενήντα (190) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα Ν. Κέας.

Με την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για παροχή συνδρομής, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς (άνεμοι βόρειοι εντάσεως 8 bf).

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή σπεύδει Ρ/Κ πλοίο για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις Λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

Οι ως άνω επιβαίνοντες (123 άντρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά) του πλοίου, εξήλθαν στον οικείο λιμένα με ίδια μέσα, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κατάλυμα με μέριμνα της οικείας δημοτικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top