?>
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Τραυματισμός μέλους πληρώματος LNG πλοίου στη Ρεβυθούσα

Προσέκρουσε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ ”CRUISE EUROPA” σημαίας Ιταλίας κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε χειρισμούς πρόσδεσης, στον κυματοθραύστη του νότιου λιμένα Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανκόνα Ιταλίας για Ηγουμενίτσα – Πάτρα, με 73 μέλη πληρώματος, 56 οδηγούς Φ/Γ οχημάτων και 55 Φ/Γ οχήματα.

Από την πρόσκρουση, κατά δήλωση του Πλοιάρχου του εν λόγω πλοίου, προκλήθηκαν δύο (02) ρήγματα μήκους περίπου είκοσι (20) εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ αναφέρθηκαν στρεβλώσεις εσωτερικά στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”CRUISE EUROPA” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι 36 οδηγοί που ανέμεναν για επιβίβαση, θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπού μέλους πληρώματος(ειδικότητας καθαριστή μηχανοστασίου), του LNG πλοίου “MARAN GAS HΕCTOR” Ν.Π. 12418, το οποίο ελλιμενίζεται στις εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσας.

Ο ανωτέρω τραυματίστηκε εντός του πλοίου στα δάχτυλα του αριστερού χεριού και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

φωτογραφια Baltic shipping.com

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top