ΚΟΙΝΩΝΙΑ

16 Μαΐου-Διεθνής ημέρα φωτός!

 

Η Διεθνής Ημέρα του Φωτός είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που παρέχει ετήσια ένα ετήσιο σημείο αναφοράς για την εκτίμηση του φωτός και του ρόλου που διαδραματίζει στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στην τέχνη, στην εκπαίδευση και στην αειφόρο ανάπτυξη και σε τομείς τόσο διαφορετικούς όπως η ιατρική, η ενέργεια και η τέχνη. Η ευρεία θεματολογία για το φως επιτρέπει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που καταδεικνύουν πώς η επιστήμη, η τεχνολογία, η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της UNESCO – εκπαίδευση, ισότητα και ειρήνη. (www.lightday.org)

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι η μοναδική Σχολή στην Ελλάδα που προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές στο σχεδιασμό φωτισμού μέσω του ομώνυμου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Επιπρόσθετα, η πανελλαδική παρουσία του ΕΑΠ, ως το πρώτο ΑΕΙ που προσφέρει ποιοτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη χώρα μας, μας έδωσε το έναυσμα να διοργανώσουμε πολλαπλές εκδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα για να συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή γιορτή του φωτός!

Πηγή: lightday.eap.gr

photo credit  Bright Special Lighting SA

#internationaldayoflight2020 #16may #brightspeciallighting #architecturallighting #madeinathens #experienceinlighting #westayconnected

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top