ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αποχή-ηλεκτρονική διαμαρτυρία του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Πειραιά στις 2-3 Ιουλίου

 

Δημήτρης Ίσαρης Πρόεδρος ΣΟΛΠ

Παρακολουθώντας από πολύ κοντά όλες τις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και προσπαθώντας να πετύχουμε από την μεριά μας πάντοτε το καλύτερο για τον κλάδο μας, αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και με απόφαση που πάρθηκε παμψηφεί να βρεθεί ο ΣΟΛΠ δίπλα στους Συναδέλφους με κύριο σκοπό την Ψυχική και Σωματική ΥΓΕΙΑ όλων των Λογιστών –Φοροτεχνικών.

Ήμασταν εδώ και 4 μήνες και συνεχίζουμε να είμαστε από τους λίγους επιστημονικούς- επαγγελματικούς κλάδους ο οποίος όχι μόνο δεν ανέστειλε την εργασία του, αλλά εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να φέρει εις πέρας τις τρέχουσες υποχρεώσεις του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου. ‘Ολοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή την περίοδο προσφέρουμε Κοινωνικό έργο στη χώρα , γιατί έχουμε χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό. Όλα όμως τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι πρέπει να αρρωστήσουμε, όχι από τον Κορωνοιό αλλά από την εξαντλητική προσπάθεια, εργαζόμενοι πάνω από 12 ώρες καθημερινά, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις τραγικές πλατφόρμες και τις ασφυκτικές ημερομηνίες που μας κυνηγούν.
Πιστεύουμε πάντως ότι διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας και προωθώντας τις σωστές προτάσεις μας στα κέντρα των αποφάσεων, δηλαδή στα αρμόδια Υπουργεία, κάτω από τη σκέπη του μοναδικού Επαγγελματικού μας φορέα δηλαδή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
Επιμένουμε λοιπόν στα 2 βασικά μας αιτήματα που είναι τα παρακάτω :
1. Την άμεση ψήφιση του ποσοστού μείωσης της προκαταβολής φόρου εισοδήματος και την μετάθεση της προθεσμίας υποβολής Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων και λοιπόν Επιτηδευματιών στις 28/9/2020 λόγω του απίστευτου όγκου υποχρεώσεων που έχει επιβαρυνθεί ο κλάδος αλλά και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της παράτασης υποβολής των ΜΥΦ μέχρι την 6/7 αλλά και το περιθώριο διορθώσεών τους έως την 28/7 δηλαδή μία μόλις ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων.
2. Την άμεση μετάθεση του πιλοτικού προγράμματος των Ηλεκτρονικών Βιβλίων την 1/1/2021 και την κανονική λειτουργία της την 1/1/2022.
Δεν είναι δυνατόν το σύστημα που δεν μπορεί να αντέξει εδώ και 2 ημέρες την υποβολή των ΜΥΦ να αντέξει τις καταχωρήσεις όλων των τιμολογίων πανελλαδικά. Επίσης δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει ένα καινούργιο σύστημα με σκοπό τον περιορισμό της φοροδιαφυγής όταν δυστυχώς δεν είναι έτοιμο να εφαρμοστεί σε δεκάδες επαγγέλματα που έχουν αρκετές λογιστικές ιδιομορφίες.
Είναι τραγικό λάθος να πιστεύει η Πολιτική Ηγεσία ότι η Πλατφόρμα του MyData είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί το 100% των Ελληνικών Επιχειρήσεων από την έναρξη της λειτουργίας της.
Καταλήγοντας λοιπόν προτρέπουμε και εμείς από την πλευρά μας την Συλλογική δράση και αποχή από κάθε Ηλεκτρονική Υποβολή στις 2 και 3 Ιουλίου 2020 δίνοντας στην Πολιτική Ηγεσία την δυνατότητα να επανεξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος ενός ολόκληρου κλάδου, και να δώσει ένα ανθρώπινο και χρονικά εύλογο χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα μπορέσει ο Κλάδος μας να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις με στόχο να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει.
Με τιμή, για το Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝAΣΙΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top