ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την Τετάρτη η έναρξη του έργου «BeSecure – FeelSecure» στον Πειραιά

Σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι των καινοτόμων δράσεων έχει η Ελλάδα, μέσω της πόλης του Πειραιά, μετά την διάκριση που έλαβε η πρόταση της δημοτικής αρχής Πειραιά «BeSecure- FeelSecure» από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αστικών καινοτόμων δράσεων, πριν από ένα χρόνο, οπότε και επελέγησαν 20 από τις 175 προτάσεις που είχαν καταθέσει τα 23 κράτη – μέλη.

Τα 20 έργα αστικής ανάπτυξης χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με 82 εκατ. ευρώ συνολικά.

Στόχος του έργου “BeSecure-FeelSecure” της πόλης του Πειραιά είναι η δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου φυσικής και ψηφιακής ασφάλειας με στόχο την μείωση της τοπικής εγκληματικότητας και την πρόληψη της αστικής ασφάλειας παρέχοντας εργαλεία που διευκολύνουν τη συνεργασία μεταξύ των κύριων φορέων.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις  5 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θα την συντονίσει η δημοσιογράφος του Καναλιού Ένα Κωνσταντίνα Πετούση.

Ζαραφωνίτου: Μόνιμη αναγκαιότητα στις μεγάλες πόλεις να προλαμβάνονται φαινόμενα εγκληματικότητας

Για μόνιμη αναγκαιότητα στις μεγάλες πόλεις να προλαμβάνονται φαινόμενα εγκληματικότητας ώστε να καταλαγιάζει το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των πολιτών, έκανε λόγο μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, η καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, διευθύντρια του εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Πειραιά, Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις του προγράμματος και την πιλοτική εφαρμογή του που -όπως είπε- θα ξεκινήσει από το 2ο και 5ο διαμέρισμα.

Μπουρδάκου: Προτεραιότητα η πρόληψη των συνθηκών που ευνοούν την ανάπτυξη της παραβατικότητας

Στην τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών έδωσε έμφαση μιλώντας από την πλευρά της στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, η Εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Πειραιά, Κυριακή Μπουρδάκου, υπογραμμίζοντας ότι το Συμβούλιο θα επικεντρώσει την δράση του στην πρόληψη των συνθηκών που ευνοούν την ανάπτυξη της παραβατικότητας.

Σημείωσε δε, τον καταλυτικό ρόλο της τεχνολογίας στη συγκέντρωση και την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.

πηγή Κανάλι 1

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top