ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Οι προτάσεις του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για να ορθοποδήσει και ενισχυθεί το εμπόριο

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θεόδωρος Καπράλος  δήλωσε για την κατάσταση  που  επικρατεί  αυτή  την εποχή  στον Εμπορικό  κόσμο:

«Υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη ,δημιουργούνται νέες οφειλές  γιατί υπάρχουν  νέοι φόροι,  ένφια, που έρχονται να προστεθούν   στα ήδη προηγούμενα,και  βλέπουμε   την αγορά να αδυνατεί να εξυπηρετήσει  το σύνολο των υποχρεώσεων.

Οι προτάσεις  του κ.Καπράλου για  να ορθοποδήσει  και να  ενισχυθεί   το Εμπόριο, και τα καταστήματα  είναι οι  εξής:

Νέος διευρυμένος κύκλος επιστρεπτέας  προκαταβολής ώστε να συμπεριληφθούν οι περισσότερες επιχειρήσεις με άμεση εκταμίευση καθώς η ρευστότητα στην αγορά έχει χτυπήσει ιστορικό χαμηλό.

Παρέμβαση της Πολιτείας για τα ενοίκια με μείωση τους 40% τους επόμενους μήνες και παράλληλη βοήθεια στους  ιδιοκτήτες για την απώλεια των εισοδημάτων τους.

Ρυθμίσεις  προηγούμενων και τρεχόντων οφειλών με νέο πακέτο τουλάχιστον 48 δόσεων. Οι παλαιότερες οφειλές μαζί με τις καινούργιες που προστίθενται είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν καθώς η πτώση του τζίρου ξεκινά από -30% και φτάνει έως-60% ανάλογα το είδος της επιχείρησης.

Επιδότηση εισφορών για  διατήρηση θέσεων εργασίας καθώς υπάρχει τάση για αύξηση της ανεργίας που θα πυροδοτήσει νέο κύκλο ύφεσης και κοινωνικής πίεσης.

Ακατάσχετο  επιχειρηματικό λογαριασμό έως ένα ποσό ώστε να μπορεί η επιχείρηση να διαχειριστεί τρέχουσες άμεσες υποχρεώσεις.

Επιδοτούμενα προγράμματα που θα έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων, καθώς η οικονομία και η αγορά μετά το κορονοϊό δεν θα μοιάζει με αυτά που γνωρίζουμε.

Οι παρεμβάσεις αυτές οφείλουν να είναι άμεσες ώστε να αποφευχθεί τσουνάμι λουκέτων, οφειλών και ανεργίας. Δυστυχώς φαίνεται να  περπατούμε την αρχή της διαδρομής και όχι το τέλος της

Ακολουθεί βίντεο απο το καναλι star , τον κ.Καπράλο βλέπουμε στο 1:58

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top