ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση η πρόταση του Ε.Ε.Α. για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

 

Ένα από τα θετικά μηνύματα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν αναμφίβολα το «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του έτους.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά και από παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς ήταν ο μοναδικός φορέας που σε ανώτατο επίπεδο είχε ζητήσει επίσημα από την κυβέρνηση την αναστολή των πλειστηριασμών.

O Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δηλώνει σχετικά:

«Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. εκφράζει την ικανοποίηση της για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020. Θεωρούμε ότι αποτελεί δικαίωση των θέσεων μας καθώς είχαμε επισημάνει εγγράφως τους κινδύνους που ενέχει για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο η εκποίηση κατοικιών ανθρώπων του μόχθου που σήμερα βρίσκονται σε δυσχερή θέση λόγω της οικονομικής ύφεσης. Η απόφαση της κυβέρνησης δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο καλοπροαίρετος διάλογος μπορεί να φέρει αποτελέσματα και δεύτερον, αναδεικνύεται η σημασία του επιμελητηριακού θεσμού. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Ε.Ε.Α. η κυβέρνηση –προς τιμήν της- κατάλαβε το δίκαιο του αιτήματος και υιοθέτησε την πρόταση μας. Κάτι που είχε κάνει και στην πρώτη φάση της πανδημίας, με θετικά αποτελέσματα για τους μικρομεσαίους. Και παράλληλα δείχνει το δρόμο για το πως μπορούμε να πορευτούμε από εδώ και πέρα, με την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και φορέων να είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ύφεση».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top