ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προσφορά 3 πυλώνων ηλεκτροκίνησης από το Ε.Β.Ε.Π. στο Δήμο Πειραιά

Τρείς πυλώνες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων παρέδωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στον Δήμο Πειραιά. Οι πυλώνες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου, των δημοτών, των καταναλωτών και των επισκεπτών, στην πόλη του Πειραιά.

«Οι παραγωγικές τάξεις, που εκφράζει το Επιμελητήριό μας, ανέφερε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, έχουν ταχθεί υπέρ της προώθησης και, εν γένει, της ανάπτυξης τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, όπως η ηλεκτροκίνηση. Αξίζει, να προσπαθήσουμε όλοι για ένα αύριο απαλλαγμένο από τους αέριους ρύπους και τις συνέπειές τους για το περιβάλλον, αλλά και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Και η ηλεκτροκίνηση το προσφέρει “απλόχερα”», κατέληξε ο κ. Κορκίδης. Τη σχετική απόφαση για την προσφορά των πυλώνων είχε λάβει ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του, μετά από αίτημα του Δήμου.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη και  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. για τη σημαντική αυτή δωρεά προς τον Δήμο Πειραιά, σημειώνοντας ότι, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι η στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των παραγωγικών φορέων της πόλης, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη σημασία της ηλεκτροκίνησης και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Πειραιά θα καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη στο «Πράσινο Ταμείο» για τη δημιουργία Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων σε όλη την πόλη. «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και η ενέργεια αυτή εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό μας για βιώσιμες μετακινήσεις και μεταφορές στην πόλη», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Τους πυλώνες παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Δ. Καρύδης, και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας, κ. Α. Αργουδέλης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Πειραιά, το Ε.Β.Ε.Π., όπως κάθε χρόνο, θα είναι αρωγός σε δράση του Δήμου που αφορά σε «αυτοκινούμενη συναυλία» που θα διέρχεται από κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, με στόχο την τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, αλλά και της προβολής της τοπικής αγοράς, κατά την ιδιαίτερη φέτος, εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην φωτογραφία βλέπουμε απο αριστερά:Ν.Μανεσιώτης,Α.Αργουδέλης,Β.Κορκίδης, Δ.Καρύδης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top