ΑΤΤΙΚΗ

Η Πορεία του ΤΡΑΜ-Πότε θα έρθει στον Πειραιά

Σε λίγες εβδομάδες, το Τραμ επιστρέφει και στο ΣΕΦ

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Φαληρικό όρμο και να ανοίξουν και πάλι οι γραμμές του Τραμ από τη στάση Μπάτης μέχρι και την τερματική στάση στο ΣΕΦ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου με αφορμή την επιστροφή του Τραμ στο Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι όταν διακόπηκαν τα δρομολόγια τον περασμένο Μάρτιο, η ΣΤΑΣΥ είχε ανακοινώσει πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός ενός μήνα και η γραμμή θα ανοίξει ξανά μετά από 45 μέρες.

Άγνωστη η ημερομηνία παράδοσης της επέκτασης στον Πειραιά

Το μπαλάκι στο υπουργείο Πολιτισμού πετά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για την παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά.

Το πρόβλημα είναι το εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο διατηρητέο κτήριο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση το οποίο είναι επικίνδυνο για τις γραμμές του Τραμ που διέρχονται κάτω από αυτό (και για τα Ι.Χ. και λεωφορεία βεβαίως αλλά αυτά συνεχίζουν να κινούνται).

Αν και το πρόβλημα είναι γνωστό από τον Ιούλιο του 2019, τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτισμού αλλά και η Αττικό Μετρό δεν φαίνεται να έχουν βρει ακόμα λύση.

Μεταξύ μας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει αυτό τον καιρό ένα νομοσχέδιο σχετικά με τα ετοιμόρροπα κτήρια -διατηρητέα και μη- το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει υποχρεωτικές ανακατασκευές και κατεδαφίσεις κτηρίων σε όλη Ελλάδα. Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Για την περίπτωση του κτηρίου αυτού όμως στον Πειραιά θα έπρεπε ήδη να είχε δοθεί λύση.

Πηγή Athens Transport

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top