ΑΤΤΙΚΗ

Με επιτυχία και το νέο webinar από την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. για την «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Webinar με τίτλο «Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα» που διοργάνωσε η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις 26.11.2020, με τη συμμετοχή και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Νίκος Γρέντζελος,ανέδειξε τις δράσεις του Ε.Ε.Α. και την πολύπλευρη στήριξη που παρέχει σε καθημερινή βάση σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις της εποχής εν μέσω πανδημίας με πρώτιστη την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις επιταγές της ψηφιοποίησης, η οποία επιταχύνεται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτή την κατεύθυνση και στηρίζοντας σταθερά και έμπρακτα την επιχειρηματικότητα το Ε.Ε.Α. προχωρά στην δωρεάν δημιουργία e-shop για μέλη του.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. κ. Χριστίνα Φυτέα, η οποία παρέθεσε τις δράσεις της Επιτροπής, ενώ παράλληλα ανέφερε πως το 2021 το Επιμελητήριο θα ξεκινήσει δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως για παράδειγμα η λειτουργία και διαχείριση eshop και ιστοσελίδων. Επιπλέον, το Ε.Ε.Α. και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας δρομολογούν Προγράμματα Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, που θα αφορούν  μακροχρόνια άνεργες γυναίκες, με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Στους σχεδιασμούς του Ε.Ε.Α. είναι ακόμη η εκπόνηση μελέτης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Στην τοποθέτησή του ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης παρέθεσε τα τρέχοντα και αναμενόμενα προγράμματα του Οργανισμού για τις επιχειρήσεις και έκανε ειδική αναφορά στα προγράμματα για τις γυναίκες.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η κ. Σοφία Εφραίμογλου Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες αξιοποίησης της αναγκαστικής «ανάπαυλας» με σκοπό τον μετασχηματισμό και τη δυναμική επάνοδο, καθώς και την αξία της ομαδικότητας.

Στον χαιρετισμό της η κ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας και Δικηγόρος Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ανέδειξε τις δράσεις του Κέντρου Ερευνών που ενεργοποιείται στην προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων και για την υποστήριξη που παρέχουν τα Συμβουλευτικά κέντρα.

Η παρουσίαση έγινε από την κ. Δόρα Πλαγιώτη Organizational Development Consultant (Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης), η οποία μίλησε για την Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα και την συσχέτισή της με την Ψυχική Ανθεκτικότητα και έκανε μία εισαγωγή για τα workshops που θα ακολουθήσουν με πρώτο αυτό που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02/12/2020.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν ότι τόσο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την αμέριστη υποστήριξη του Προέδρου του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου όσο και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. θα συνεχίσουν να παρέχουν έμπρακτα τη στήριξή τους στις γυναίκες για πραγματική ισότητα στο επιχειρείν.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=gmtXeKNLYZ4&feature=emb_logo

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top