ΑΤΤΙΚΗ

Η VITEX στηρίζει και ενισχύει το σύστημα υγείας στη μάχη με τον covid19 με δωρεές

Η Vitex, είναι η πιο καταξιωμένη ελληνική εταιρεία χρωμάτων και βρίσκεται στην καρδιά του Έλληνα καταναλωτή από το 1960.Δηλώσεις για τις δωρεές που πραγματοποίησε:

“Υποστηρίζουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην δημιουργία συνολικά 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας.

Προσφέρουμε δωρεάν πιστοποιημένα αντιμικροβιακά χρώματα Vitex για την προστασία πάνω από 20.000 τ.μ. στις νέες κλινικές.”

Armodios Yannidis ceo of VITEX  declared:

“VITEX has contributed with donations and CSR actions in the past. However, our most recent action is making all of us very proud: We are supporting the Stavros Niarchos Foundation in the grant initiative for the addition of 174 ICU and HDU beds in 15 hospitals across Greece.

VITEX donated certified antimicrobial paints for the protection of more than 20.000 square meters in the new hospital units”

Mάθετε περισσότερα εδώ:

https://www.vitex.gr/Post/178/25/el/Nea-Xorigia-Vitex/

Η VITEX A.E στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 υποστηρίζοντας την Πρωτοβουλία Δράσης Covid-19 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.   Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας το ΙΣΝ προχώρησε σε δωρεά, ύψους €16.4 εκατομμυρίων, για τη δημιουργία χώρων που θα στεγάσουν συνολικά 174 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας, από την Αττική μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία και την Κρήτη.   Η πρωτοβουλία χτίστηκε πάνω στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι νέες κλίνες αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 6,500 ασθενείς ετησίως.   Η VITEX προσφέρει δωρεάν οικολογικά χρώματα με αντιμικροβιακές ιδιότητες τα οποία θα προστατεύσουν πάνω από 20,000 τ.μ. στις νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Η δωρεά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την εφαρμογή ταχύτατων διαδικασιών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2021.   Η νέα αυτή ενέργεια της VITEX έρχεται επιπλέον και σε συνέχεια της προσφοράς δωρεάν χρωμάτων για την αναβάθμιση και άλλων χώρων σε 12 Νοσοκομεία στην Ελλάδα (ΑΧΕΠΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ) και σε χώρες του εξωτερικού που δραστηριοποιούμαστε (Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία). Πηγή: www.lifo.gr

Εταιρική κοινωνική ευθύνη από την VITEX

H Vitex με βαθιά αισθήματα ευθύνης και σοβαρότητας υλοποιεί τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθώς οι αρχές αυτές συνάδουν με τον τρόπο που επιχειρεί και ενεργεί από την αρχή της ίδρυσής της.

Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσει δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο μέσα από τα προϊόντα ποιότητας που παράγει όσο και μέσα από τις πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί:

Προάγει την καινοτομία και αναπτύσσει προϊόντα τα οποία παρέχουν προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές ενώ παράλληλα είναι ασφαλή προς την δημόσια υγεία και το περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Δεσμεύεται να προστατεύει το περιβάλλον μέσω του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτει. Παράλληλα υιοθετεί διαδικασίες που κατοχυρώνουν την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού και των εργαζομένων.

Συνεργάζεται με τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις του σε αμοιβαίο καθεστώς διαφάνειας και εμπιστοσύνης.

Επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του και ιδιαίτερα στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, την εκπαίδευση και την δια βίου επιμόρφωσή τους. Στηρίζει τους ανθρώπους του και τις οικογένειες τους σε όποια απρόβλεπτη και δυσάρεστη κατάσταση τυχόν περιέλθουν.

Υποστηρίζει τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον προωθώντας σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται τα ίδια υψηλής ποιότητας προϊόντα που προωθεί και στην Ελλάδα.

Το 2019 είναι έτος ορόσημο καθώς παρουσιάζουμε την πρώτη μας έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης. Το γεγονός στα μάτια μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αποτελεί:

μία εθελοντική ενέργεια που δεν υποδεικνύεται από κάποια νομοθετική απαίτηση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πίεσης.

την πρώτη φορά που δημοσιοποιείται κοινωνικός απολογισμός από εταιρία του κλάδου μας στην Ελλάδα.

μία από τις ελάχιστες μέχρι σήμερα τέτοιες πρωτοβουλίες από εταιρίες του μεγέθους μας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top