ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο!Προσωρινή αναστολή της Βιοκλινικής Πειραιά-Στον αέρα οι εργαζόμενοι!

Την τελευταία εβδομάδα είχαμε σημαντική εξέλιξη στην Βιοκλινική Πειραιά, που ανήκει στον όμιλο Βιοιατρική.  Η διεύθυνση προσωπικού του ομίλου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την αναστολή λειτουργίας της κλινικής για χρονικό διάστημα έως 6 μήνες. Η αναστολή λειτουργίας ξεκινάει από τις 27/1/2021.

Τί σημαίνει η αναστολή λειτουργίας:

Ο επίσημος λόγος της αναστολής είναι οι εργασίες  ανακαίνισης. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη αφού τα τελευταία 2 χρόνια η κλινική απαξιώθηκε συστηματικά.

Ποιο είναι το μέλλον της κλινικής.

Η απάντηση από τους Διευθυντές του ομίλου, στο παραπάνω  ερώτημα είναι αφοπλιστική: Δεν ξέρουμε. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ισχυρίστηκαν ότι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει. Αν η κλινική θα παραμείνει ως έχει ή θα αλλάξει χρήση. Γίνεται δηλαδή  ανακαίνιση στα τυφλά. Αυτό ισχυρίζονται τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι.

Σήμερα η Βιοκλινική Πειραιά απασχολεί περίπου 50 εργαζόμενους. Η διεύθυνση του ομίλου ζήτησε να δηλώσουν οι συνάδελφοι αν επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλη μονάδα του ομίλου. Χωρίς καμία ενημέρωση για το μέλλον της κλινικής ζητήθηκε ουσιαστικά η αποχώρηση των εργαζομένων από αυτή. Βέβαια υπήρξαν οι προφορικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιχτούν δικαιώματα και μισθοί. Οι απλές προφορικές διαβεβαιώσεις όμως,  δεν πείθουν.

Η παρέμβαση του Σωματείου

Το Σωματείο μας, ενημερώθηκε από τους συναδέλφους για την εξέλιξη. Έγινε άμεση παρέμβαση στην Διεύθυνση του ομίλου,  όπου απαιτήσαμε να μην γίνει καμία διαπραγμάτευση σε ατομικό επίπεδο στο καθεστώς αβεβαιότητας που επικρατεί σήμερα, αλλά να ξεκαθαρίσει πρώτα  ο όμιλος τις προθέσεις του για το μέλλον της Κλινικής. Το Σωματείο με ανακοίνωση ενημέρωσε τους συναδέλφους. Την Πέμπτη 21/1 πραγματοποιήθηκε Συνέλευση στο χώρο της κλινικής, όπου διαμορφώθηκαν τα αιτήματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση. Ο αιφνιδιασμός που επιχειρήθηκε από την εργοδοσία του ομίλου δεν πέρασε χάρη στα αντανακλαστικά εργαζομένων και Σωματείου. Αυτό σήμερα είναι μια σημαντική προϋπόθεση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται το τι σημαίνει η προσωρινή αναστολή και ποια είναι τα αιτήματα των εργαζομένων.

πηγή:

Αναστολή λειτουργίας της Βιοκλινικής Πειραιά.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top