ΑΤΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Κρίσιμο να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, απαραίτητη η τήρηση των μέτρων

Ικανοποιητική ήταν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» τη Δευτέρα 25/01/2021 ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ωστόσο τη σημασία της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας από τους πολίτες προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πισωγύρισμα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως τόνισε, θα προκαλούσε τεράστια καταστροφή στην αγορά και την οικονομία.

Αν τηρηθούν τα μέτρα και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα ανοίξουν, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή που θα χρονομετρά τις ώρες που θα είναι οι καταναλωτές στην αγορά για τα ψώνια τους, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι το μέτρο αυτό δεν θα συνεισφέρει, αντιθέτως θα περιπλέξει τα πράγματα.

Αναφερόμενος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 εκτίμησε ότι από τις 730.000 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση, πάνω από 300.000 δεν θα λάβουν ενίσχυση, ενώ τόνισε εκ νέου ότι δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστοί οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Δείτε το βίντεο:

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top