ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γιώργος Ξηραδάκης: Ελληνικά ναυπηγεία,Τι μέλλει γενέσθαι?

Από τον Γιώργο Ξηραδάκη

Σχολιασμός του Γιώργου Ξηραδάκη στο προφίλ του  στο facebook ,  με αφορμή το «χτίσιμο»  πλοίων στην Ελλάδα, συγκεκριμένα του «Νήσος Χίος»και «Νήσος Μύκονος»

«Απολαύστε Ελλάδα : Το τελευταίο μεγάλο ακτοπλοϊκό πλοίο που χτίστηκε στην Ελλάδα. Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας είναι βασικό στοιχείο ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας και πυλώνας στήριξης της Γαλάζιας Οικονομίας της Ευρώπης .                     Τα πλοία χτίστηκαν το 2006 για λογαριασμό της Hellenic Seaways και ήταν ουσιαστικά ένα πρωτοποριακό σχέδιο του Γεράσιμου Στρίντζη. Με  τη λειτουργία του πλοίου απεδείχθη ότι ο σχεδιασμός του ήταν άριστος και ιδανικός για την λειτουργία του στο Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά. Η χρηματοδότηση του πλοίου έγινε με τη συμμετοχή όλων των τραπεζών που ασχολούνταν   εκείνη την εποχή με την ακτοπλοΐα

Τη χρηματοδότηση την ανέλαβε η XRTC BUSINESS CONSULTANTS σαν σύμβουλος του Γαλλικού Ομίλου NATIXIS μαζί με την τράπεζα Πειραιώς .

Σημαντικό είναι να προσθέσουμε ότι εκείνη την εποχή ιδιοκτήτης της Hellenic Seaways ήτανε ο όμιλος Λασκαρίδη.  Το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα Ναυπηγεία της Ελλάδας στο Σκαραμαγκά και τη Ελευσίνα παραμένουν κλειστά στερεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, οικονομικά οφέλη και διατήρηση της Ελληνικής τεχνογνωσίας στον χώρο. Νιώθω την ανάγκη για την ανάδειξη αυτού του μεγάλου προβλήματος που χρήζει άμεσες ενέργειες για την θεραπεία του.»

 

Ο Γιώργος Ξηραδάκης    είναι  Σύμβουλος   Επενδύσεων  Ναυτιλίας, ιδρυτής και  Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC BUSINESS CONSULTANTS, την οποία ίδρυσε το 1999, εταιρεία ναυτιλιακών συμβούλων ,ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis) και ναυτιλιακός και επενδυτικών  σύμβουλος Κρατών, Διεθνών Οργανισμών και Εταιριών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ

Το 2010  η εταιρία του πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή ναυτιλιακή χρηματοδότηση Κινεζικής τράπεζας και από το 2012 αναλαμβάνει χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Ανάπτυξης της Κίνας. Παράλληλα δια μέσου της κρίσης αναλαμβάνει σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ ενεργεί  ως σύμβουλος χορηγήσεων  Μίσθωσης (Leasing) για πολλούς οργανισμούς της  Κίνας.

Είναι  μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλάδας–Κίνας, του Ελληνο – Κινεζικού Επιμελητηρίου, της Επιτροπής Μεσογείου του Κινεζικού Νηογνώμονα China Classification Society (CCS), της HELMEPA, της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κ.α.

 

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2YFOclDYjfidHas4yyh5zZRpdXwAfzEMf04lgQ6YpR7W-PJCSLGPyRQzQ&v=QRSsusjl3dk&feature=youtu.be&ab_channel=GeorgeXiradakis

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top