?>
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Άντζελα Γκερέκου στηρίζει το Iam not a doll project-καμπάνια για την εξάλειψη βίας κατά των γυναικών!

Από την  Άντα Ηλιοπούλου

«Στηρίζω το I am not a doll της αγαπημένης μου φίλης και συνεργάτιδας Ιωάννας Παρασκευά με Ambassador της αγαπημένη σε όλους μας Άντζελα Γκερέκου ! Στηρίξτε το και εσείς!

Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

Με κινητήριο δύναμη την τέχνη λοιπόν, η Ελλάδα ως γεννέτηρα του πολιτισμού, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Το @ iam not a dol_project είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά – Conceptual Fine Art Creator, η οποία χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να παρακινήσει όλους μας και κυρίως τους νέους να υιοθετήσουμε την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλλων της οποίας προϋπόθεση για να επιτευχθεί είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.

Ειδικά σήμερα που διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίoδο λόγο της πανδημίας covid 19, ο αριθμός των περιπτώσεων που σχετίζονται με την έμφυλη βία  αυξάνεται δραματικά.

Το  @ iamnotadol_project είναι μια διαδραστική έναλλακτική έκθεση/δρώμενο η οποία θα βρίσκει τρόπους να προσαρμόζεται στις δυσκολίες της εποχής. Με αφετηρία την παγκόσμια ήμερα της μηδενικής ανοχής στον ακρωτηριασμό των Γυναικείων γεννητικών οργάνων (6 Φεβρουάριου) Female genital mutilation (FGM), θα ξεκινήσουν μια σειρά από διαφορετικές ημερίδες και δράσεις.

Η Άντζελα Γκερέκου και η κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου πρωταγωνιστούν στην καμπάνια για την ανάγκη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Πρεσβευτές της κίνησης αυτής μια Ελληνίδα γυναίκα της πρώτης γραμμής και #SDG5​ Ambassador η κυρία Άντζελα Γκερέκου, και ο δυναμικός υποστηρικτής δίπλα στις γυναίκες Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, Μουσικός & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Αθηνών (ΦΑ), οι οποίοι θα ανοίξουν τον δρόμο για να μεταφέρουν το μήνυμα από την Ελλάδα προς όλον τον κόσμο.

Άντζελα Γκερέκου

“Το @iam not a dol_project λειτούργησε καταλυτικά σαν ένα δυναμικό σύνθημα με θεραπευτικές ιδιότητες για τον σεβασμό στα δικαιώματα της γυναικείας υπόστασης .

Η θεραπεία του τραυματισμένου παιδιού μέσα μας, που θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Πιστεύω ακράδαντα η καλλιέργεια και η παιδεία μέσα από την τέχνη είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή για ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον  για όλους μας»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top