ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σχολή χορού FINIX DANCE ACADEMY για την εποχή της πανδημίας

Με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να βιώνουν μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον τους στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, το ιστολόγιο μας, δίνει το λόγο σε εκπροσώπους επαγγελματιών- κλάδων για να εκφράσουν τις αγωνίες και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σε συνέντευξή του στο Piraeus365.gr οι ιδιοκτήτες  της Σχολής Χορού  του Πειραιά « FINIX DANCE ACADEMY»  κάνουν λόγο για ολοκληρωτική ζημία για τον κλάδο του και ζητούν  ενίσχυση των μέτρων στήριξης εξηγώντας πως οι περισσότερες σχολές έχουν αποκλειστεί λόγω κριτηρίων.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Ποια εκτιμάτε ότι είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος σας λόγω της πανδημίας;

Αδιαμφισβήτητα η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος μας είναι τεράστια!Ο κώδωνας του κινδύνου για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας έχει ηχήσει προ πολλού!!Κάθε ημέρα απαγόρευσης λειτουργίας σημαίνει συσσώρευση περισσότερων οφειλών καθώς  το υποχρεωτικό κλείσιμο μιας επιχείρησης δεν μηδενίζει και τα έξοδα της! Αποτέλεσμα λοιπόν των προαναφερθέντων είναι να βλέπουμε δυστυχώς εν μέσω πανδημίας μεγάλες σχολές χορού με διάρκεια και ιστορία χρόνων να κλείνουν μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις αφού δεν υπάρχει καμιά πηγή εσόδων! Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημάνουμε και τις ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας που είναι ο φόβος, η έλλειψη εμπιστοσύνης στον συνάνθρωπο, η στέρηση της επικοινωνίας, της αφής και της αγκαλιάς ,όπου τα τελευταία είναι  βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την χορευτική μας υπόσταση και ιδιότητα καθώς η τέχνη που εκπροσωπούμε δεν δύναται να παρέχεται μέσω υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης αλλά απαιτεί  την ανθρώπινη επαφή!!

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί;

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση είναι μεν μια μικρή ανάσα για τις επιχειρήσεις αλλά ανεπαρκή δε, καθώς καλύπτουν μόνο ένα μικρό φάσμα των μειζόνων οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κλειστές επιχειρήσεις! Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα την αναθεώρηση των μέτρων αυτών και την δίκαιη αξιολόγηση τους καθώς υπήρξαν συνάδελφοι μας που όλους αυτούς τους μήνες δεν έλαβαν καμιά οικονομική βοήθεια και κανένα επίδομα στήριξης!

 

Ποια επιπλέον μέτρα θεωρείτε ότι πρέπει να ληφθούν για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις;

Κάποια από τα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία θα βελτίωναν  σημαντικά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας είναι τα εξής:

1.ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (ρευμα ,τηλ κλπ)

2.ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ .

3.ΠΑΓΩΜΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΦΚΑ

4.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα μετά την πανδημία;

Η επόμενη μέρα της πανδημίας θέλουμε να βρει όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις σε διαχειρίσιμη κατάσταση ανάκαμψης!Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, απόρροια των δυσμενών συνθηκών που βιώνουμε, αλλά θέλουμε και πρέπει  να είμαστε αισιόδοξοι!!

Ευχόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα μας, αισιόδοξοι και πάνω απ’ όλα υγιείς  και να βγούμε αλώβητοι από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε  όλοι! Ελπίζουμε λοιπόν σ έναν καλύτερο και πιο όμορφο κόσμο και σε μια κοινωνία που θα την ενδιαφέρει η καλλιέργεια της ψυχής σε συνεργασία μ αυτή του σώματος !!Γιατί ο ΧΟΡΟΣ είναι ΖΩΗ,ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!!Γρήγορα λοιπόν να γεμίσουν ξανά οι αίθουσες χορού με υπέροχες μουσικές και παιδικά χαμόγελα!!

 

Σαρμπάνης Παύλος και Μαρία Ρέκκα

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΟΛΗΣ

FINIX DANCE ACADEMY

KAΡΠΑΘΟΥ 82

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2104516254

latin international-american style,hip hop,oriental,bollywood,ελεύθερος δημιουργικός χορός,tango argentino,dance fusion,μουσικοκινητική αγωγή,barre a terre,musical,χορογραφίες γάμου.

 

Συνέντευξη που δόθηκε στην Κλαίρη Παπαγεροθέου στις 27  Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top