?>
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LANCET:Αμφιβολίες για τη χρήση του PCR ως μεθόδου αναφοράς για τη διάγνωση

LANCET: Η PCR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet αμφιβάλλει για τη χρήση του PCR ως μεθόδου αναφοράς για την διάγνωση .

Τα θραύσματα του RNA μπορούν να παραμείνουν για εβδομάδες μετά την εξάλειψη της λοίμωξης (χωρίς να  υπάρχουν βιώσιμοι ιοί εντός του οργανισμού).  Αυτό, μαζί με φαινόμενα διασταυρούμενης αντίδρασης (θετικότητα έναντι κοροναϊών παρόμοιων με το Sars-Cov-2) συνδέονται με τη χρήση υψηλών συγκεντρώσεων του primer της PCR, τα οποία  είναι οι ίδιοι δείκτες στο πρωτόκολλο που επισημαίνεται επίσημα στην ΕΕ από τον Drosten et al. είναι η βάση των ψευδώς θετικών PCR.

“Για μέτρα δημόσιας υγείας”, λέει η μελέτη, “απαιτείται μια άλλη προσέγγιση. Σε δοκιμές που πραγματοποιούνται με την ελπίδα να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, το σημαντικό πράγμα δεν είναι να εξακριβωθεί εάν κάποιος έχει θραύσματα RNA στο μύτη από προηγούμενη λοίμωξη, αλλά εάν είναι σήμερα μεταδοτικός.

Είναι μεγάλη απώλεια για την υγεία, την κοινωνική και οικονομική ευημερία των κοινοτήτων εάν άτομα με προηγούμενη λοίμωξη βρεθούν θετικά και απομονωθούν για 10 ή περισσότερες ημέρες. Κατά τη γνώμη μας, λένε οι συγγραφείς της μελέτης, οι τρέχουσες δοκιμές PCR δεν είναι το κατάλληλο  πρότυπο για την αξιολόγηση ενός τεστ δημόσιας υγείας SARS-CoV-2. ”  (Πηγή: The Lancet)

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top