ΑΤΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra: Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει

Με τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα το άνοιγμα της αγοράς είναι δύσκολο, εκτίμησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» (24/03/2021), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν το λιανεμπόριο χρειάζεται να ανοίξει.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε για ακόμη μία φορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο ο κλάδος του λιανεμπορίου, αλλά και ο κλάδος της εστίασης που τον τελευταίο έναν χρόνο έχει πληγεί βαρύτατα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφερόμενος ειδικά στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, εξήγησε ότι πέραν του χαμένου τζίρου της εορταστικής περιόδου και της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, που φτάνει τα 7 δισ. ευρώ, καλούνται να διαχειριστούν το εμπόρευμα που έχει μείνει στα ράφια αλλά και να προμηθευτούν προϊόντα για τη νέα σεζόν, χωρίς φυσικά να έχουν τα αναγκαία κεφάλαια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., φαίνεται πως περιορίζονται οι οικονομικές δυνατότητες της κυβέρνησης για τη στήριξη όλων των πληγέντων κλάδων, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να τονίζει ότι ακόμη και μετά το άνοιγμά τους οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν στήριξη για να καταφέρουν να κρατηθούν όρθιες και να αποφύγουν το «λουκέτο».

Δείτε το βίντεο:

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top