ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ανελκυσμένο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στο Πέραμα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΑΜΠΖΕΡΟ” Ν.Π. 9564, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο ναυπηγείου στο Πέραμα.

Τέθηκαν σε ετοιμότητα διατιθέμενα υλικά, προσωπικό και μέσα απορρύπανσης για επέμβαση προς τυχόν αντιμετώπιση ρύπανσης, ενώ στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Aπό το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ένα βλήμα όλμου 81 χιλιοστών, πέντε φυσίγγια κι ένας κάλυκας μεγάλης διαμέτρου εντοπίστηκαν στην παραλία “ΛΕΓΡΑΙΝΑ” και απομακρύνθηκαν από κλιμάκιο Τ.Ε.Ν.Ξ. (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς) του Ελληνικού Στρατού παρουσία κλιμακίου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρου Ε.Κ.Α.Β.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ” Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα του Αγίου Ευστρατίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Λαυρίου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμενε κανένας επιβάτης προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ. οχήματα προς επιβίβαση.

*****

 

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ημεδαπού οδηγού δίκυκλου οχήματος προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην έξοδο του επιβατηγού λιμένα Βόλου, διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-41χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-77χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με  το Ε/Γ -Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-11χρονου, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης προς το λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ ”ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΙ” Ν.Π. 6840 και

-44χρονου, από το λιμένα ν. Παξών στο λιμένα Αρίλλα Πέρδικας, με το Ε/Γ-Α/Ψ “PAXOS EXPRESS” Λ.Π. 805.

 

***

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή στην παραλία ”ΚΑΛΑΜΙΑ” Κορίνθου μεσημβρινές ώρες χθες.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΙ” Βουλιαγμένης.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top