ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Κορκίδης:Ο αντίκτυπος της πανδημίας πρέπει να δημιουργήσει γενναία οικονομικά μέτρα για τις επιχειρήσεις

 

Το άρθρο έχει γράψει ο  Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς  κ. Ευάγγελος  Κορκίδης

“Οι πολύ μικρές, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αντιπροσωπεύουν το 99% των επιχειρήσεων στην ΕΕ. Παρέχουν τα δύο τρίτα των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και συνεισφέρουν πάνω από το μισό της συνολικής προστιθέμενης αξίας που δημιουργούν όλες οι επιχειρήσεις στην ΕΕ. Γνωστά στοιχεία βεβαίως τα οποία δεν θα κουραστούμε να επισημαίνουμε για ευνόητους λόγους!

Έχουν εγκριθεί διάφορα προγράμματα δράσης για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και για την παροχή καλύτερης πρόσβασης στη χρηματοδότηση. Η ψηφιακή μετάβαση έχει επίσης ληφθεί υπόψη στις πολιτικές  που εγκρίθηκαν για τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τις ΜΜΕ. (Δημιουργία e-shop,  ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.α με επιδοτήσεις).

Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 πρέπει να δημιουργήσει γενναία οικονομικά μέτρα σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, την ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των ΜΜΕ.

Κι όμως τα μέτρα που έχουν εγκριθεί και αυτά που θα υλοποιηθούν, αμφιβάλω αν αρκούν για την επιβίωση σημαντικού ποσοστού των ΜΜΕ. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες μέλη.

Ο χρόνος της πανδημίας τρέχει καθημερινά, τα μέτρα πρέπει να τα τρέξουν γρηγορότερα!”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top