ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ πλοίου στο Κερατσίνι

Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ πλοίου στο Κερατσίνι Σύλληψη αλλοδαπής υπηκόου στη Μυτιλήνη

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από τον Πλοηγό του Δ/Ξ “ΚΑΤΑRA” σημαίας Αγίου Βικεντίου, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην κύρια μηχανή, πιθανόν λόγω βλάβης αντλίας καυσίμου.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε προσωρινά με ασφάλεια στο ύψος δεξαμενών του Περάματος, επέβαιναν 15 άτομα πλήρωμα ενώ το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Τουρκία, έμφορτο με 2220,040 ΜΤ LPG BUTANE.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41” Ν.Π. 12492 καθώς και από το “ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ NEW GENERATION” Ν.Π. 11876 και αγκυροβόλησε με ασφάλεια προς αποκατάσταση της βλάβης, ενώ το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41”, παρέμεινε πλησίον του Δ/Ξ για λόγους ασφαλείας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΚATARA”, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και μετά την προσκόμισή αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του.

 

Θαλάσσια ρύπανση στο Λαύριο και αντιμετώπισή της

 

Εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Λαυρίου, θαλάσσια ρύπανση από σεντινόνερα, έκτασης περίπου 150 m2, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Λαυρίου, χωρίς ύπαρξη οσμής πετρελαιοειδών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ενημερώθηκε ο φορέας διαχείρισης για ενεργοποίηση σχεδίου απορρύπανσης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απορρύπανση από ανάδοχη εταιρεία με χρήση απορροφητικών υλικών, η οποία περατώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Στη σύλληψη μίας 20χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για κατοχή ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων τρίτων προσώπων προς διάθεση σε τρίτους με σκοπό την μετακίνηση αυτών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, μετά την παραλαβή του πακέτου από την ανωτέρω αλλοδαπή, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αυτό και διαπιστώθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένα δύο (02) Δελτία Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας (Δ.Α.Δ.Π.) , ένα έγγραφο ΚΥΤ Μόριας τρίτων προσώπων, μία υπεύθυνη δήλωση αλλοδαπού που δηλώνει ότι φιλοξενεί έτερο αλλοδαπό και δύο (02) φωτοαντίγραφα Α.Α.Δ.Ε. εκμίσθωσης ακινήτων σε αλλοδαπούς, όλα τρίτων προσώπων, με σκοπό την διάθεση τους σε τρίτους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή σήμερα, στην παραλία “ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ” του δήμου Αβδήρων.

Από τη Λιμενική Αρχή του Πόρτο Λάγος ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top