?>
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Φ/Γ πλοίο ”NABIHA STAR” σημαίας Παναμά, το οποίο κατά δήλωση του Πλοιάρχου είχε αποπλεύσει έμφορτο από το αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα “ΣΦΑΞ” Τυνησίας με δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος, παρουσίασε βλάβη στο μηχανισμό του πηδαλίου, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο αγκυροβόλιο Πειραιά, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”NABIHA STAR” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

*****

Θάνατος ημεδαπού εντός Ι/Χ-Φ/Γ οχήματος στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, ότι 53χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε εντός Ι/Χ-Φ/Γ οχήματος στη θέση του οδηγού χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ βρισκόταν στο χώρο αναμονής των προς φόρτωση οχημάτων στο εν λόγω πλοίο.

Ο 53χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “ΠΑ.Γ.Ν.Η.”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες χθες, στην έξοδο του λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Διακομιδή ασθενούς

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745, 85χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top