ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ειδήσεις που βγήκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Μαΐου

Α) Το θέμα που ανέδειξε το Κανάλι Ένα στην εκπομπή των Γιάννη Κλάδη και Νίκου Παρασκευά για τον σχεδιασμό της ανάδειξης του Κονώνειου τείχους ,συζητήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ανακοινώθηκαν οι εξελίξεις που έχουν καταγραφεί. Όπως είπε ο Δήμαρχος επίκειται συνάντηση του ίδιου με την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον μελετητή προκειμένου να καθορισθεί ο τελικός σχεδιασμός του έργου. Υπολόγισε δε ότι το κόστος θα φθάσει τα 25 εκατ. ευρώ.

Β) Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εγκαταστάθηκε ήδη στο ισόγειο κατάστημα του Δημαρχειακού Μεγάρου που παλαιότερα χρησιμοποιούσε η Alpha bank. Έτσι άδειασε το ισόγειο κατάστημα του Πυργου που κατείχε και τα έργα αξιοποίησης του εμβληματικού κτιρίου άρχισαν. Σύμφωνα με τον κ.  Μώραλη, η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, ειδοποίησε ότι θα το τελειώσει νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Γ) Ο Δήμος Πειραιά ανέλαβε την ευθύνη της υποστήριξης του νεοκλασικού κτιρίου της Ομηρίδου Σκυλίτση ,η ημικατάρρευση του οποίου συνεπεία πυρκαγιάς εμποδίζει την έλευση του τραμ στην πόλη. Ακριβώς για να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, ο Δήμος ανέθεσε σε εργολάβο που ήδη έχει κάνει εργασίες στο κτίριο να κάνει και τα τελευταία έργα υποστήριξης που καθόρισε το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος από τις διελεύσεις των συρμών του τραμ .
Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν
στις αρχές Ιουνίου ,οπότε εκείνες τις μέρες θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στον Πειραιά.

Δ) Την απόφαση να δεχθεί ο Δήμος την αγωγή που έχουν κάνει σε βάρος του 29 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο μειοψηφούντων των συμβούλων της πλειοψηφίας Αβραμίδη, Αργουδέλη, Γλύκα-Χαρβαλάκου, Αλυγιζάκη και της μείζονος μειοψηφίας Αράπη και Αγρανιώτη. Η απόφαση ελήφθη για να κερδίσουν στο δικαστήριο την υπόθεση οι εργαζόμενοι και από συμβασιούχοι να γίνουν μόνιμοι, επειδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα νήπια και τα βρέφη. Οι σύμβουλοι που μειοψήφησαν ,όπως διευκρίνισαν, δεν το έκαναν επειδή δεν επιθυμούσαν τη μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων, αλλά επειδή η. Νομική Υπηρεσία του Δήμου γνωμοδότησε ότι η απόφαση δεν θα είναι σύννομη και ως εκ τούτου, ενδεχομένως να κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον όσων ψηφίσουν.

Ε) Απίστευτο και όμως αληθινό. Το νεκροταφείο της Ανάστασης τόσα χρόνια λειτουργούσε χωρίς άδεια, κοντά έναν αιώνα δηλαδή, και τώρα που ουσιαστικά έκλεισε, γιατί λειτουργεί μόνο για τους οικογενειακούς τάφους ,θα την πάρει. Τις διαδικασίες τις ξεκίνησε από την προηγούμενη θητεία του ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε οκτώ περίπου μήνες θα την έχει αποκτήσει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ….

ΠΗΓΉ κανάλι 1

Νίκος Παρασκευάς.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top