?>
ΑΤΤΙΚΗ

Ίδρυμα Ευγενίδου-Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με νέες δράσεις!

Σειρά σύντομων βίντεο με θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής, διαστημικής εξερεύνησης και τεχνολογίας | Ηλικίες: 14+

 

Ο σκοπός των σύντομων βίντεο της σειράς Space Series είναι να διαφωτίσουν το κοινό με όσο πιο απλό και σύντομο τρόπο σχετικά με θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής, διαστημικής εξερεύνησης και τεχνολογίας, που έρχονται κάθε τόσο στην επικαιρότητα και πολλές φορές δεν είναι γνωστά ή κατανοητά.

Δείτε τα βίντεο >

https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/space-series/

 

Πλοήγηση στο Google Earth | Ηλικίες: 11-14 (ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ και Β’ Γυμνασίου)

Στο νέο online εργαστήριο του UTech Lab, oι μαθητές κάνοντας χρήση του διαδικτυακού λογισμικού και χάρτη Google Earth μαθαίνουν να προσθέτουν και να επεξεργάζονται στοιχεία όπως η σήμανση και το όνομα του κάθε μέρους, να προσθέτουν γραμμές αλλά και να πλοηγούνται για να ανακαλύψουν μία πληροφορία, καλλιεργώντας την χωρική τους σκέψη και βελτιώνοντας τον προσανατολισμό τους.

Περισσότερες πληροφορίες >

https://www.eef.edu.gr/el/programme/mikroi-geo-eksereynites/

 

Ανακοίνωση σταδιακής επαναλειτουργίας της Βιβλιοθήκης από

Τρίτη 15  Ιουνίου 2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγνωστών της, προχωρά σε σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών της από 15 Ιουνίου, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τις υπηρεσίες δανεισμού και επιστροφής βιβλίων, σύμφωνα με το παρακάτω πλαίσιο.

 

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:30 και μόνο κατόπιν ραντεβού (στο τηλέφωνο 210-9469631 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση lib@eef.edu.gr)

 

Μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία COVID-19

Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζει να παρέχει όλες τις υπηρεσίες της εξ αποστάσεως. Σχετικά με το δανεισμό υλικού, οι χρήστες θα εξυπηρετούνται με την διαδικασία της προγραμματισμένης δια ζώσης συνάντησης (ραντεβού) στο παραπάνω τηλέφωνο/mail. Στην παρούσα χρονική περίοδο, προτιμάται, το κοινό να εξυπηρετείται από τις/τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης στην είσοδο του Ιδρύματος. Για τον λόγο αυτόν και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε τους αναγνώστες μας που θα χρειαστούν βιβλία προς δανεισμό, να τα έχουν επιλέξει πριν από την επικοινωνία τους για ραντεβού.

Για τη διευκόλυνσή σας, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να αναζητείτε τα βιβλία που επιθυμείτε στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης, ο οποίος βρίσκεται εδώ  και βεβαίως το προσωπικό, όπως πάντα, είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

Για τα αιτήματα εγγραφής νέου μέλους, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει σχετικό έντυπο, μέσω email από τη Βιβλιοθήκη, το οποίο πρέπει να συμπληρώνει, να υπογράφει και να αποστέλλει ηλεκτρονικά.

Τους κανόνες Δανεισμού υλικού της Βιβλιοθήκης μπορείτε να βρείτε στην ειδική ενότητα του κανονισμού λειτουργίας της εδώ

Παραμένουν κλειστά για το κοινό: χρήση του αναγνωστηρίου, των υπολογιστών, των φωτοτυπικών – εκτυπωτικών μηχανημάτων και τα βιβλιοστάσια.

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου σε όλους τους χώρους, τις δραστηριότητες και τα προγράμματά του λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο, κατά της διασποράς του COVID-19. Κατά την επίσκεψή σας στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

-Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας.

-Κατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση.

-Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

-Στις ομαδικές επισκέψεις ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 8 άτομα.

-Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Ιδρύματος.

 

Φοράμε μάσκα, Κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς!!!

*Για όλα τα εργαστήρια η κράτηση είναι απαραίτητη

στα τηλέφωνα 210 9469620, 662, 663, 683

Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30

 

https://www.piraeus365.gr/%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top