ΑΤΤΙΚΗ

Ποιά η γνώμη των επιβατών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ανασφάλεια και επιφυλακτικότητα δήλωσαν οι πολίτες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μακριά από τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας παραμένει ένα μεγάλο κομμάτι των επιβατών, αναβάλλοντας την επιστροφή τους σε αυτές για το μέλλον, ενώ όσοι τις χρησιμοποιούν δηλώνουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς και αξιολογούν αρνητικά τα αποτελέσματα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση. Αυτά προκύπτουν από τη διαδικτυακή έρευνα του Athens Transport που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ανάμεσα στα ενδιαφέρονται ευρήματα της έρευνας:

  • Το 55,9% δηλώνουν καθόλου ασφαλείς και μόνο το 7% δηλώνουν αρκετά ή απόλυτα ασφαλείς.
  • Το 35,4% μετακινείται λιγότερο συχνά με τα ΜΜΜ και το 24,6% έχει σταματήσει εντελώς να τα χρησιμοποιεί.
  • Μόλις το 12,1% προβλέπει πως θα επιστρέψει στις αστικές συγκοινωνίες εντός του καλοκαιριού με το 22,7% να δηλώνει πως θα χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ ποτέ ξανά με την ίδια συχνότητα.
  • Η πλειοψηφία δηλώνει ότι το leasing μεταχειρισμένων λεωφορείων (49,9% θετικές ή μάλλον θετικές γνώμες) και η ανάθεση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ (48,5%) ήταν θετικές κινήσεις αν και σημαντικά ποστοστά έχουν αντίθετη γνώμη.

Τέλος, μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την αύξηση της επιβατικής κίνησης λόγω της τουριστικής περόδου.
ΠΗΓΗ:

 Athens Transport

Δείτε αναλυτικά: Έρευνα Athens Transport: Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κρατά τους επιβάτες μακριά από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top