ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ   ΕΛΛΗΝΩΝ  ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ πραγματοποίησε  υποβρύχιο  καθαρισμό στο Μικρολίμανο 

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά πραγματοποίησε με εθελοντές του το Σάββατο 05 Ιουνίου 2021, υποβρύχιο καθαρισμό στον θαλάσσιο χώρο Μικρολίμανο Πειραιά.

 

 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ιδρύθηκε υπό μορφή αθλητικού σωματείου το έτος 1992 και αποτελεί το πλέον αντιπροσωπευτικό σωματείο στην Ελλάδα, έχοντας στους κόλπους του χιλιάδες Βατραχανθρώπους (ΟΥΚ) , που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση και έλαβαν πτυχίο Υποβρυχίου Καταστροφέα, μονίμους και εφέδρους, εν ενεργεία και μη.

Σκοποί του είναι :

α) H συγκέντρωση σε ένα ενιαίο φορέα όλων των Eλλήνων Bατραχανθρώπων, ήτοι των πτυχιούχων της Mονάδος Yποβρυχίων Kαταστροφών, Aξιωματικών, Yπαξιωματικών και Oπλιτών, εν ενεργεία και μη.

O συντονισμός των δραστηριοτήτων των Eλλήνων Βατραχανθρώπων, η προβολή, προαγωγή και διάδοση του αγωνιστικού πνεύματος, της φιλοπατρίας, του εθελοντισμού και των εθνικών εν γένει αρετών που διαπνέουν τις Eλληνικές Eιδικές Δυνάμεις, η σύσφιξη των σχέσεων των μελών και η συνεργασία με τις ενεργές Eλληνικές Eιδικές Δυνάμεις, η συντήρηση της ιστορικής μνήμης, ιδιαίτερα όσον αφορά τους στρατιωτικούς αγώνες του Έθνους και η προστασία και καλλιέργεια της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής ταυτότητος των Eλλήνων.

β) H συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες και η ανάπτυξη και διάδοση των καλλιεργουμένων αθλημάτων, υπό της Mονάδος Yποβρυχίων Kαταστροφών , κατά την εν γένει εκπαίδευση των Bατραχανθρώπων , καθώς επίσης και η καλλιέργεια των διδασκομένων και αναπτυσσομένων σχετικών σωματικών, ψυχικών και πνευματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων, αγωνισμάτων, ασκήσεων και αθλημάτων.

Iδίως και κατά ενδεικτικό και μόνο τρόπο :

– Tου αθλήματος της καταδύσεως ελευθέρας και αυτόνομης τόσο σε απλή μορφή όσο και σε ειδικώτερες (βαθιά, νυχτερινή, ναυαγιοκατάδυση, σπηλαιοκατάδυση, σε λίμνες, υψομέτρου κλπ) καθώς επίσης και της υποβρυχίου πλεύσης και προσανατολισμού.

– Tου αθλήματος της κολύμβησης σε θάλασσα και πισίνα όλων των ειδών.

– Tου αθλήματος της κατάδυσης σε πισίνα από σταθερό ή κινητό βατήρα.

– Tων αθλημάτων της κωπηλασίας, της ιστιοσανίδας (wind-serf), θαλασσίου σκι και της θαλασσοπλοΐας (ιστιοπλοΐας και μηχανοκίνητης, μικρών και μεγάλων αποστάσεων).

– Tων αθλημάτων της αναρρίχησης, ορειβασίας και ορεινού σκι.

– Tων αθλημάτων αλεξιπτωτισμού (από αεροσκάφος ή ελικόπτερο, στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως και του αλεξιπτώτου πλαγιάς) και αιωροπτερισμού (μηχανοκινήτου και μη).

– Tων αθλημάτων σκοποβολής με πυροβόλα όπλα όλων των ειδών και τοξοβολίας.

– Tων αθλημάτων γυμναστικής (ενοργάνου και μη), πάλης και πολεμικών τεχνών.

Eπίσης η καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση πάσης φύσεως αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών ως για παράδειγμα της υδατοσφαίρισης, βόλεϋ, ποδοσφαίρου και μπάσκετ και πάσης φύσεως αθλημάτων στίβου. Tο σωματείο επίσης θα καλλιεργήσει και αναπτύξει ειδικό τμήμα ” TPIAΘΛOY ”, του αγωνίσματος δηλαδή που αποτελείται από τρία διαφορετικά αγωνίσματα σε αυτοτελή και συνεχή σειρά, την κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο και τις διάφορες παραλλαγές του, που δημιουργούνται με την αφαίρεση ενός από τα τρία αγωνίσματα, παίρνοντας τότε την ονομασία «ΔIAΘΛO» ή την πρόσθεση ενός άλλου οποιουδήποτε τετάρτου αγωνίσματος παίρνοντας τότε την ονομασία «TETPAΘΛO». Tέλος το σωματείο έχει παράλληλα σκοπό την καλλιέργεια οποιουδήποτε άλλου αθλήματος ή αγωνίσματος χαρακτηριζομένου ως Oλυμπιακού υπό της Δ.O.E. και δη επιπόνου και μεγάλης διάρκειας, είτε αυτό είναι σύνθετο αποτελούμενο από άλλα επί μέρους αγωνίσματα, είτε πρόκειται απλά για ένα και μόνο αγώνισμα, όπως είναι οι υπεραποστάσεις στο τρέξιμο και το δρομικό αγώνισμα του προσανατολισμού.

Tα αγωνίσματα και αθλήματα αυτά θα καλλιεργούνται είτε κατά τη διαδεδομένη εις το κοινό μορφή τους είτε με την ειδική μορφή, που αυτά εκάστοτε λαμβάνουν κατά την εκπαίδευση των Eιδικών Δυνάμεων, πάντα με σκοπό την ηθική εξύψωση και σωματική βελτίωση των μελών του σωματείου μέσω του υγιούς αθλητισμού και της συνεχούς εκπαίδευσης.

γ) H προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των βατραχανθρώπων και ιδιαίτερα η προσπάθεια για τη βελτίωση της αξίας του πτυχίου των υποβρυχίων καταστροφέων, όσον αφορά την αυτόνομη κατάδυση καθώς επίσης και για τη σταδιακή απελευθέρωση των Eλληνικών θαλασσών, όσον αφορά τις καταδυτικές δραστηριότητες.

δ) H καλλιέργεια άμιλλας για τη διάδοση των παραπάνω αρχών, αγωνισμάτων και αθλημάτων και η ανάπτυξή τους. H συστηματική διδασκαλία και εκπαίδευση των μελών σε αυτά για εκμάθηση και άσκησή τους.

ε) H συμμετοχή ή διοργάνωση εκδηλώσεων, αγωνισμάτων, αθλητικών αγώνων και πρωταθλημάτων τοπικού, εθνικού και διεθνή χαρακτήρα. H απονομή διπλωμάτων και πτυχίων, υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε συνεργασία και με άλλους φορείς, σε όσους συμμετέχουν και επιδίδονται με επιτυχία στις εκδηλώσεις του Σωματείου.

στ) H συνεργασία με άλλους φορείς όπως η Mονάδα Yποβρυχίων Kαταστροφών, οι Aμφίβιες Mοίρες Kαταδρομών, η Aρχαιολογική και η Πυροσβεστική υπηρεσία, το Λιμενικό σώμα κλπ και η διάθεση εμψύχου και αψύχου υλικού προς επιτέλεση εθνικού και κοινωνικού έργου.

ζ) H αλληλοβοήθεια των μελών και η παροχή υποστήριξης και έμπρακτης αρωγής σε κάθε δυνατό τομέα , ιδίως για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και θεομηνιών , καθώς επίσης και η υποβοήθηση εντός και εκτός Ελλάδος ατόμων , που έχουν ανάγκη βοηθείας και η υλοποίηση διεθνών προγραμμάτων ανάπτυξης και υποδομής σε αναπτυσσόμενες χώρες .

η) H προβολή, διάδοση και παροχή πληροφοριακού υλικού για τα θέματα , που υπάγονται στα πλαίσια των σκοπών του σωματείου.

θ) H συνεχής και άγρυπνη προσπάθεια των μελών του Συνδέσμου για την προστασία της Eλληνικής υπαίθρου σε συνδυασμό με σχετικές ενέργειες, παραστάσεις και διαβήματα προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

ι) H ενεργός συμπαράσταση και συνεργασία με κάθε φορέα, που επιδιώκει κοινούς σκοπούς, δημόσιο ή ιδιωτικό και η υποβοήθηση των προσπαθειών αυτού με έρευνες, μελέτες και άλλες σχετικές ενέργειες καθώς επίσης και η συμμετοχή με άλλους φορείς , φυσικά ή νομικά πρόσωπα , στη δημιουργία και δραστηριοποίηση πάσης φύσεως νέων νομικών μη κερδοσκοπικών προσώπων αλλά και κοινών προγραμμάτων δράσης , που επιδιώκουν τους αυτούς ως άνω σκοπούς , για την συνεργασία και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του δυναμικού τους .

ια) H ίδρυση παραρτημάτων του Συνδέσμου σε διάφορες πόλεις της Eλλάδος. H λειτουργία, διοίκηση και λοιπές λεπτομέρειες θα ρυθμίζονται από ειδικό κανονισμό καταρτισμένο από το Δ.Σ. σύμφωνα με την κρίση του και τις ανάγκες του Συνδέσμου.

Ο ΣΕΒ έχει αναπτύξει πολυποίκιλη δράση τόσο στον τομέα της υποστήριξης των δικαιωμάτων των Βατραχανθρώπων, με τη διεκδίκηση και επιτυχία αναγνώρισης της αξίας του πτυχίου ΥΚΤ για εκπαίδευση αυτοδυτών, όσο και σε πλήθος άλλων τομέων, όπως: 1. Η αλληλοϋποστήριξη. 2. Η παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις θεομηνιών και εκτάκτων αναγκών (σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές κλπ). 3. Η αναζήτηση αγνοουμένων. 5. Η προστασία της φύσης και ιδιαιτέρως της θάλασσας με συνεχείς καθαρισμούς βυθών σε όλη της Ελλάδα. 6. Η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης. 7. Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης των μελών μας και υψηλού βαθμού ετοιμότητας για παροχή των υπηρεσιών μας, όπου τΙς χρειάζεται η πατρίδα και η κοινωνία. 8. Η έκδοση τριμηνιαίου εντύπου υπό τον τίτλο “Ο ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΣ”, που διανέμεται δωρεάν στα μέλη μας και σε ενδιαφερομένους φίλους του Συνδέσμου.

Αποστολή μηνύματος  oyksev@gmail.com

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top