ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση εκπροσώπων του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τον Πρόεδρο του ΒΕΠ

Στο πλαίσιο του έργου «GreentecLab-Ενδυνάμωση για πράσινες νεοσύστατες επιχειρήσεις για την προστασία του κλίματος», στο οποίο ένας εκ των εταίρων είναι και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, και της συμφωνίας για συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, αντιπροσωπεία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, με τον Πρόεδρο Β.Ε.Π., Γεώργιο Παπαμανώλη-Ντόζα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι: SarinaThiele, Σωτηρία Θεοφανίδου και Νικόλας Κοκκώσης, εκ μέρους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Silke Steinberg  και Dr. RudigerKlatt, εκ μέρους του Ινστιτούτου Έρευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμα Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη), που είναι ο Συντονιστής του Έργου, DorisTippmann, από την Γερμανική Πρεσβεία στη χώρα μας και ο Διευθυντής Β.Ε.Π. , Μιχάλης Γιάγκας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον διαγωνισμό μαθητών των ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής Περιφέρειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. του Β.Ε.Π. για τη θεσμοθέτηση Βραβείων, στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου του Επιμελητηρίου, Ανδριανού Μιχάλαρου, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το FIAP, για την ένταξη ελληνικών επιχειρήσεων στο ανωτέρω έργο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της συνάντησης και, ύστερα από σχετικό αίτημα των εκπροσώπων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στις εταιρείες ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. “Psyctotherm”, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή ψυκτικών μηχανημάτων για πλοία και Σταύρος Κασιδιάρης Ανώνυμη Εμπορική – Τεχνική Εταιρεία Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού-Αυτοματισμοί “ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ C&A  CONTROLS & AUTOMATION  A.E.”.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top